Barion Pixel

Vajon mások befolyásolják döntéseid?

Szerinted mások könnyen tudnak téged befolyásolni? Csak a békesség kedvéért nem állsz ki a saját döntéseid, a saját véleményed mellett, vagy hagyod magad alárendelni a csoport akaratának, nyomásának?

Ha igen, ez azt jelenti, hogy nem vagy igazán hű önmagadhoz.. Nem engeded, hogy személyiséged, gondolataid és érzéseid őszintén kifejezd. Gyakran nehezebb őszintén kifejezni a véleményünket azokkal szemben, akik más nézőpontot képviselnek. Ha álarcok nélkül szeretnél élni, ha azzá a  személlyé akarsz válni, aki valójában vagy, akkor ki kell állnod a döntéseid mellett.

Amikor egy olyan témáról beszélünk, amellyel kapcsolatban kialakult véleményed van, nincs semmi rossz abban, hogy kifejezed a gondolataid,  illetve az érzéseid.

Még akkor is, ha  mások nem értenek veled egyet. Nem mindig könnyű, de ha boldog és egészséges életet szeretnél élni, hitelesnek kell lenned.

Azáltal, hogy őszintén kifejezed a véleményedet, mások más színben látnak, mint annak előtte. Előfordulhat, hogy nem is értenek meg. Mindenek ellenére határozottan jogosult vagy a véleményed kinyilvánítására.

Némi önbizalom kell ahhoz, hogy másokkal szemben kinyilvánítsuk nézeteink különbségét.Sokkal könnyebb hallgatni, vagy csak egyetértően bólogatni.Kell hozzá némi kurázsi, de ha megteszed, büszke leszel önmagadra és sokkal  feldobottabban érzed magad.

Noha könnyű lehet megengedni, hogy mások befolyásolják az életedet, nem szabad, hogy bárki megtegye ezt. Ahhoz, hogy ki lehessen lépni ebből a forgatókönyvből, tanácsos olyan  emberekkel körülvenni magad, akik nyitottak. Talán másképp öltözködsz, különböző nézeteket vallasz, bizonyos ételeket eszel. Senki sem ítélheti meg a cselekedeteit. Egy dologra azonban vigyázni kell:  ne azért próbáljunk mások lenni, mert az olyan vagány, vagy mert fel akarunk tűnni a tömegből, hogy ránk figyeljenek. Fakadjon ez önmagunkból, cselekedeteink táplálkozzanak a valódi vágyaink talajából. Lesznek mások, akik valóban értékelni fogják, hogy a cselekedeteink  önmagunkból táplálkoznak, szerepjátszás nélkül.

Hogyan lehet csökkenteni mások bennünket befolyásoló hatását

Természetesen rendben van, amikor mások pozitív hatást gyakorolnak a gondolataidra és érzéseidre. Ne engedd meg azonban, Hogy olyan dolgokat csinálj vagy olyan gondolatokkal azonosulj, amelyekkel valójában nem értesz egyet.

Íme néhány egyszerű lépés annak csökkentésére, hogy mások milyen hatással vannak rád:

1. Ismerd meg a saját gondolataid és érzéseid

Amikor olyan dolgokról van szó, amelyek téged érintenek, akkor elengedhetetlen, hogy tisztában legyél a saját gondolataiddal, érzéseiddel.

Szánjon időt arra, hogy átgondold a Téged  érintő kérdéseket. Fedezd fel a gondolataid és az érzéseid, és próbáld  megérteni, hogy mit, miért teszel.

Természetesen szeretnénk boldogok lenni.. Azt akarjuk, hogy az emberek kedveljenek bennünket.  Nagy figyelmet szentelünk gondolataiknak, véleményeiknek és érdekeiknek. Ennek az a következménye, hogy nem fordítunk kellő figyelmet saját gondolatainkra, véleményeinkre, érzéseinkre és érdekeinkre. Mások könnyen befolyásolhatnak bennünket, ha nem tudjuk, mi az, ami igazán fontos a számunkra.

A  szociális média,  és a reklám folyamatos növekedésével mindig mások üzeneteivel bombáznak bennünket; sugallva, hogy, mi legyen fontos a számunkra. Ha nem vesszük észre, hogy miért és hogyan befolyásolnak bennünket, akkor kiszolgáltatjuk életünket mások számára.

Az egyik óriási dolog, amit valaha is megtehetsz, az, hogy megismerd önmagad. A legfontosabb kapcsolataidnak a belső lényed, valódi önmagad kell tükrözniük. Amikor ez megtörténik, kevésbé hat rád mások negatív hatása, befolyásolása.

Kulcspont

Lehetetlen kiállni a véleményed mellett, ha nem tudod pontosan, mit akarsz. Szánj időt arra, hogy megismerd és megértsd saját magad. Ez kulcs tényezője,  hogy végre elkezd élni a kívánt életed.

 

2. Vezess naplót

Hogy önmagad számára világossá váljanak a gondolataid, kevés eszköz jobb mint egy napló vezetése.

Naponta leírhatod, hogy mi jár a fejedben, és hogyan érzed magad ezzel kapcsolatban.Amikor ezeket a dolgokat leírod, valójában arra kényszeríted az elméd, hogy alaposan átgondolja azokat.

Nem kell  megítélni, azt, amit írsz; csak írj le mindent, ami az elméden keresztül megy. Hamarosan meg fogod látni, hogy az egyes témákkal kapcsolatos gondolkodásod egyre világosabbá  válik, és mások egyre nehezebb tudják befolyásolni gondolkodásodat koherens, meggyőző érvek nélkül.

A napló vezetése erőteljes, mert meditatív folyamat. Kicsit olyan, mintha egy kis távolságból, ítélet nélkül szemlélnéd önmagad. A naplóírás megköveteli, hogy nézz befelé. Amint vezeted a naplót , jobban megérted önmagad, és jobban át tudod gondolni a problémákat és a kihívásokat.

 Amikor átgondoltad a véleményedet, kevésbé leszel fogékonyak  mások befolyásolási kísérleteire.

Kulcspont

A naplózás egy egyszerű módja annak, hogy egy kis időre eltávolodj a külső világtól és; megvizsgáld a saját gondolataid, érzéseid,  és az életed, ami a sikereid záloga.

3. Mondd ki bátran a “NEM” szót

Annak ellenére, hogy a szó csak három betűt tartalmaz, sokan „nem” -szót találják a világ legnehezebb szavának.. Ez általában azért van, mert annyira ritkán mondják ki a „Nem” -et másoknak. Ha nem mondod ki a “ nem” szót időben, akkor átengedett életed irányítását másoknak.

Minél inkább megszokod, hogy ezt a kis kifejezést használd, annál könnyebb lesz a “sarkadra állni” és kimondani a kellő időben, amikor számodra egy fontos döntés ideje érkezett el.

Nem azt javaslom, hogy “ zsigerből” ejtsd ki a “nem” szót, de átgondoltan szükséges lesz az önbizalmad erősítésére, időgazdálkodásodra és még sok másra.

Kulcspont

A “nem” szó kiondása nem a durva vagy önző. A felismerés arról szól, hogy létezel, hogy éled  a saját életed. Nem tudsz határozott” IGEN”-t mondani, ha nem mondod ki időben, határozottan a “NEM” szót.

4. Nem kell okvetlen egyetérteni

Hihetetlenül unalmas világ lenne, ha mindig egyetértenénk egymással. Ha nem értesz egyet másokkal; ez teljesen elfogadható. Egyáltalán nincs szükség mentségre. Másoknak is el kell tudni fogadni, hogy különbözünk egymástól, és ha nem tudják ezt megérteni, akkor a probléma velük van, nem veled.

Ha valaki megbotránkozik a véleményeden, akkor ez a bizonytalansága jele. Gondolj bele egy percre. Ha valóban nincsenek kétségei a saját nézeteit illetően; számít, hogy valaki más nem ért egyet vele? Természetesen nem.

A világ nem fekete vagy fehér. Általában több, mint egy helyes módja van annak, hogy megvizsgáljuk az igazságot valami felől. Egy célhoz több út is létezik. Tehát ne aggódj a nézeteltérés miatt. Ehelyett tiszteljük egymás álláspontját.

Fontos, hogy ugyanazt a szabály tartsuk meg magunkkal szemben is: azaz, ha valaki nem ért egyet velünk, akkor mi se boruljunk ki miatta.

Kulcspont

Amikor nem mindent fekete-fehérben  látunk, akkor magabiztosabbak leszünk és sokkal jobban elfogadjuk mások véleményét, nézőpontját is.  

 

5. Bölcsen válassz társakat

Vannak emberek , akik mindig megpróbálnak nyomást gyakorolni rád , hogy mindenben egyetérts velük, amit mondanak. Arra törekszenek, hogy bűnösnek érezzük magunkat, mert megpróbáltunk hangot adni másfajta  nézőpontnak.

Ezek az emberek több fejfájást okoznak, mint bármelyik józan észjárású ember. Ők szeretik a saját hangjukat hallani, és cseppet sem érdekli őket mások véleménye. Azt gondolom,hogy nem ilyen barátokat vagy társat szeretnél magadnak.

Ne aggódj, találsz embereket,akik mindig örömmel fogják meghallgatni a véleményed, még akkor is, ha nem értenek egyet azzal. Ők értékelik a gondolataidat, értékeidet.

Senki sem jogosult arra, hogy megpróbáljon nyomást, vagy nem kívánatos befolyást gyakorolni rád. El kell távolítani ezeket az embereket az életedből, és inkább azokra az emberekre kell összpontosítani, akik boldogabbak lennének az életed részeként.

Kulcspont

Ha az emberek megpróbálnak nyomást gyakorolni vagy zaklatni, hogy egyetérts velük és a  döntéseikkel; sarkadra kell állni és meg kell tenned a szükséges lépéseket. Ritkán előfordulhat, hogy ez a fajta hozzáállás az ilyen emberek elhagyását is szükségessé teheti.

 

6. Állj a sarkadra, ha szükséges

Amikor valaki megpróbál erőszakosan nyomást gyakorolni a nézőpontod megváltoztatására; ez elfogadhatatlan. Ne habozz a sarkadra állni!

Látom azt akarod, hogy mindenképpen egyet értsek veled, de ez alkalommal nem tehetem, mert más a véleményem.

Sok esetben csupán nem ismerték fel, hogy átléptek egy bizonyos határvonalat,de ha tudatod velük, akkor észrevehetik.  Mindannyian jobban érezzük magunkat, ha mások egyetértenek velünk, ezért néha túlságosan is erőszakosan képviseljük a véleményünket, és egy szeretetlen vitatkozás alakul ki.  

Vannak olyanok, akik boldogan próbálnak nyomást gyakorolni rád, hogy egyetérts velük, mert úgy gondolják, hogy gyenge jellem vagy. Úgy gondolják, hogy tudnak főnökösködni és manipulálni. Amikor kiállsz magadért, minden alkalommal, amikor megpróbálnak elnyomni; hamarosan megtanulják, hogy a  tiszteletlen, méltatlan megközelítésüket máshol éljék ki.

 

Kulcspont

Nagyon kellemetlen azokkal kommunikálni, akik erőszakos módon egyetértésre sarkallnak téged. Ha bátran kinyilvánítod a saját gondolataid, érzéseid, meg fogod látni, hogy ezek az emberek visszavonulnak, tisztelettel kezelnek vagy eltűnnek az életedből.

A saját véleményünk megtartása jó kommunikációs képességet, asszertív magatartás igényel.

 

Konklúzió

Tehát, ha úgy érzed, hogy nem azt az életet éled, amit szándékozol,ne hagyd, hogy mások hozzák meg a döntéseket helyetted. Vegyél fel egy álláspontot, és állj ki magadért.  Járd a saját utad, úgy hogy közben mások véleményét tiszteled, de eközben nem fogadod el más tiszteletlen magatartását. Az ilyen álláspont megköveteli, hogy jobban tisztában legyünk azzal, hogy kik vagyunk és mit gondolunk.

Ezután meg kell tanulnunk kifejezni és nagyfokú tisztelettel megvédeni az álláspontunkat.

Ha ez sikerül, akkor sokkal boldogabb leszünk és jobban tudunk összpontosítani valódi céljainkra.

TÖLTSD LE A TUDATALATTI PROGRAMOZÁSA ÚTMUTATÓT

 

- A leggyorsabb út a vágyak megvalósításához

- A hagyományok és a kvantumfizika által igazolva

- Ne engedd át másoknak az életed irányítását

- Programozd a saját elmédet

Sikeresen letöltés!

TÖLTSD LE A TUDATOS TEREMTÉS ÚTMUTATÓT

 

A MODERN IDŐK TUDATOS TEREMTÉSE

- A régi módszerek már elavultak

- Több, mint a vonzás törvénye

- Gyorsan elsajátítható módszerek

Sikeresen letöltés!

Kérlek add meg,

hová küldhetem az ingyenes

útmutatót!

Sikeres letöltés! A PDF a megadott email címedre megy!

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

 

Kérlek add meg, hová küldhetem az ingyenes útmutatót!

You have Successfully Subscribed!

ÖNBIZALOMNÖVELŐ FORMULA

 

 Út az anyagi bőséghez

Sikeresen letöltés!

ÚTMUTATÓ

LETÖLTÉS

 

 

A mindfulnessről olvashatunk számos könyvet, de amíg ki nem próbáljuk, mit is jelent pontosan csinálni( gyakorolni a meditációt, addig nem fogjuk pontosan tudni mi is az )

 

Sikeresen letöltés!

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg a barátaiddal!

Shares