Barion Pixel

Miért élhetsz boldogabb életet a hálaadás gyakorlásával?

Az életedben bekövetkező változások során az egyik legerősebb változás, amit tehetsz, az ha megváltoztatod az élethez való belső hozzáállásod, a szemléletmódod. Az emberek mindig  többet akarnak a jó dolgokból , de mielőtt többet kapnának, általában meg kell kezdeniük értékelni és hálát adni a jó dolgokért, amelyekkel már rendelkeznek.

Tudatos erőfeszítéseket kell tenni minden nap, hogy felismerd az összes jó dolgot, ami már az életedben jelen van. A hála kifejezése nem oldja meg az életben tapasztalt összes problémát, de nagyon  sok előnnyel jár.

A bőség sok szempontból körülvesz. Függetlenül attól, hogy jelenleg az életed milyen helyzetben van, sok dolog van, amit észre sem veszünk, de egy kicsit több figyelemmel, érzékenységgel fejleszthetjük a hálaadó képességünket.

Szánhatsz minden nap időt, hogy kifejezhesse háláját az életed minden jó dolgáért, és hamarosan elkezded megtapasztalni a következő előnyöket:

  1. Lelkesebb leszel

Az energia és a lelkesedés a sikeres élet alapvető tényezői. Segítenek a nehéz idők átvészelésében, és bátorságot adnak arra, hogy még nagyobb kihívásokkal teli célokat tűzz magad elé.

A kutatások azt mutatják, hogy amikor az alanyok leírták egy papírra, hogy milyen dolgokért hálásak, jobb életminőséget értek el , mint azok, akik nem írtak hálanaplót.

Gyakorlat: Vegyél egy tollat ​​és papírt, állíts be egy időzítőt 5-10 percre, és írj le mindent, amiért hálás lehetsz. Ezenkívül írd le , hogy amiért hálás vagy, az számodra milyen előnyökkel jár.

2.Tudod, hogy eléred a kitűzött céljaid

Amikor észreveszed a jó dolgokat, akkor nagyobb valószínűséggel teszel meg mindent, ami elvezet a céljaidhoz. Ez azért van, mert magabiztosabb vagy. Ahogy felismered az életben elért pozitív eredményeidet, és látod, hogy mindig is a szerencse kísért az utadon, elkezded megdöbbenve észrevenni, hogy bármit is elérhetsz, amit igazán akarsz.

  1. Sokkal optimistábbá válsz

Az emberek gyakran azt mondják, hogy nincsenek önbizalmuk, mert soha, semmi jó nem történik velük. Ha azonban megkérdezed tőlük, hogy ez valóban igaz-e, és ,hogy nézzék meg az életüket tüzetesebben, akkor egyre több jó dolgra fognak emlékezni.

Mikor nem érzed jól magad, és a dolgok rosszul mennek, nagyon könnyű elfelejteni az életed  pozitív dolgait. Éppen ezért fontos, hogy pár percet töltsünk minden nap azzal, hogy hálat adunk a történésekért. Még jobb, ha leírod,miért vagy hálás , mert képes leszel arra, hogy visszanézve a jegyzeteid, emlékeztesd magad. Minél inkább meglátod a  pozitív dolgokat,annál inkább optimistább leszel.

Számos tanulmány szerint azok, akik hálásak voltak, sokkal pozitívabb volt az életük. Az optimista szemlélet elvezet egy szenvedéllyel megélt, teljes élethez.

  1. Az energiaszinted emelkedik

A negativitás drasztikusan csökkenti az energiaszinted A negatív szemlélet egészen elvezethet odáig, amikor már azt gondolod, hogy nem is érdemes élni, mert az életedben minden és mindenki rossz.

A tökéletes ellenanyag az, hogy minden nap felidézed, milyen jó dolgok történtek veled azon a napon, és hálát adsz érte. Ahogy ezt gyakorlod az életszemléleted kiegyensúlyozottabbá válik, és az energiaszinted emelkedik.

  1. Jobban látod a valóságot

Mint korábban említettem, nem kell a dolgokat átszínezni. Elég, ha reálisan látod a valóságot. A realizmus fontos, mert lehetővé teszi, hogy meglásd a lényeges  információkat, ami alapján pontos döntéseket leszel képes meghozni.

Legyél éber, lásd meg mindenben a jót, mert az lesz a pozitív változásaidnak a záloga.

  1. Növekszik a stresszkezelés hatásfoka

A stressz nagy része a leginkább negatív érzelmekből származik – bűntudat és aggodalom. A bűntudat haszontalan, mert olyan dolog miatt érezzük magunkat   rosszul, ami már megtörtént, és így nem lehet megváltoztatni. Az aggodalom szintén hiábavaló, mert olyan dolog miatt érzed magad előre rosszul , ami nem is történik meg.

Ahogy hálával élsz, sok negatív dolog elveszíti a hatalmát. Ahelyett, hogy a múltra vagy a jövőbeni félelmeidre összpontosítanál, választhatod a jelen valóságát, ahol sokkal kevesebb aggódásban vagy bűntudatban lesz részed.

  1. Elégedettebb leszel az életeddel

Csak azért, mert még nem érted el az álmaid ez nem jelentheti azt, hogy rosszul érzed magad. Értékelheted a meglévő dolgaidat, miközben szükség esetén fejleszted a képességeid. Sajnos egy olyan társadalomban élünk, amely torz értékrendszert sugároz, miszerint, ha nem értek el nagy dolgokat, akkor értéktelenek. Ez számos problémához vezethet, beleértve az aggodalmat, a szorongást és a depressziót.

Azok, akik napi hálát gyakorolnak,jobban élvezhetik az utazást a kívánt cél irányába, mintha csak a célra összpontosítanának.

  1. Fizikailag aktívabb életet tudsz élni

Azok, akik hálásnak érzik magukat, beszámolnak arról, hogy többet mozognak, mint azok, akik nem hálásak az életükért. Nem tudják, hogy mi ennek az oka, de valószínűsítik, hogy az energia és a lelkesedés növekedése volt.

A végeredmény több edzés és jobb egészség, ami nagyon kívánatos eredmény.

  1. A segítségnyújtás másoknak könnyebb lesz

Amikor észreveszed a körülötted lévő  pozitív dolgokat, másoknak is könnyebben segíthetsz. Tudod, hogy a mások boldogsága a Te boldogságod is. Ahogy boldogabbnak és tartalmasabbnak érzed az életed, természetszerűleg másokkal is osztozni szeretnél a boldogságodban. Amikor a lelkedet meggyújtja a fény és a pozitivitás, megszületik benned a vágy, hogy az érzéseid, tapasztalataid megosztanád másokkal.

  1. Másoktól egyre több segítség érkezik

Ha valaki, aki nagyra értékeli és gyakorolja a hálát, akkor ez más embereknek is szembetűnik. Gondolj erre egy pillanatra – ha valakinek szívességet tettél, gyakorta valahonnan visszakapod azt.

Ha választanod kellene a hálás segítő vagy egy olyan személy közül,aki nem volt hálás nagyobb valószínűséggel választanád a hálás személyt. A hála nem kerül semmibe, de nagy értéket hozhat.

  1. Felismered, hogy valójában milyen életet szeretnél

Furcsának hangzik, de a “hála kutatása” azt jelzi, hogy azok, akik szívükben hálásak, nagyobb valószínűséggel érik el céljaikat. Ahogy a hálád növekszik, az álmaid is megvalósulás felé haladnak.

Ez nem igazán meglepő. Ha figyelembe vesszük a tíz korábbi pontot és az általuk nyújtott előnyöket, akkor érthető, hogy a hálaadás napi gyakorlásának köszönhetően nagyobb a valószínűsége annak, hogy eléred a kívánt céljaid.

ÖSSZEFOGLALVA:

A hála hihetetlen eszköz az önbizalom építésére.

Az emberi elme igen könnyen bekerülhet  a negativitás ördögi spiráljába. Ebben az esetben nagyon gyorsan elfelejtjük  az életünk minden jó dolgát és jó kapcsolatát. Ez a mintázat manipulálja a szemléleted  és úgy gondolhatod, hogy rosszabb vagy, mint amilyen valójában.

Amikor hálát gyakorolsz, megnyitod a szemed a  kegyelem misztikus világa felé, és megtörténi veled a csoda. Rájössz, hogy még sok mindenben kell, hogy fejlődj, de már most hálás lehetsz, ami jelenleg vagy, sőt már azért is amivé válni fogsz.

A reális szemlélet, ami a hála gyakorlásával jár, lehetővé teszi, hogy hatékony döntéseket hozzunk meg , pontos információk alapján. Ha ezt megtesszük, kiteljesedettebb, boldogabb életet tudunk élni, megélni.

TÖLTSD LE A TUDATALATTI PROGRAMOZÁSA ÚTMUTATÓT

 

- A leggyorsabb út a vágyak megvalósításához

- A hagyományok és a kvantumfizika által igazolva

- Ne engedd át másoknak az életed irányítását

- Programozd a saját elmédet

Sikeresen letöltés!

TÖLTSD LE A TUDATOS TEREMTÉS ÚTMUTATÓT

 

A MODERN IDŐK TUDATOS TEREMTÉSE

- A régi módszerek már elavultak

- Több, mint a vonzás törvénye

- Gyorsan elsajátítható módszerek

Sikeresen letöltés!

Kérlek add meg,

hová küldhetem az ingyenes

útmutatót!

Sikeres letöltés! A PDF a megadott email címedre megy!

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

 

Kérlek add meg, hová küldhetem az ingyenes útmutatót!

You have Successfully Subscribed!

ÖNBIZALOMNÖVELŐ FORMULA

 

 Út az anyagi bőséghez

Sikeresen letöltés!

ÚTMUTATÓ

LETÖLTÉS

 

 

A mindfulnessről olvashatunk számos könyvet, de amíg ki nem próbáljuk, mit is jelent pontosan csinálni( gyakorolni a meditációt, addig nem fogjuk pontosan tudni mi is az )

 

Sikeresen letöltés!

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg a barátaiddal!

Shares