Barion Pixel

“A pozitívan gondolkodók azt képzelik el, amit el akarnak érni, nem pedig azt, amitől rettegnek. Azt kapod, amire gondolsz.” Andrew Matthews

A pozitív gondolkodásról és az optimista életszemléletről gyakran beszélnek. Sokan azt gondolják, hogy elég csak pozitívan gondolkodni, elképzelni, hogy a vágyott dolgok megvalósulását és minden sikerül.

Mások a pozitív gondolkodást teljesen haszontalannak, időt rablónak tartják, egy olyan nonszensz dolgnak , mint ami teljesen irreális.

Személy szerint hiszem és a saját életemben is tapasztalom, hogy a pozitív gondolkodás az alapja minden jó forrásának, de önmagában nem elég. A pozitív hozzáállás a célok elérésének szükséges, de nem elégséges feltétele. A “meditációs párnáról” fel kell kelni és  meg kell tenni a szükséges lépéseket a projektek és feladatok elvégzéséhez, amelyek lehetővé teszik a célok elérését.

A pozitív gondolkodás, a helyes szemléletmód nem garantálja önmagában a sikert, de biztosan növeli a siker esélyét, ha az rendszeres cselekvéssel társul.

A pozitív gondolkodás legfontosabb előnyei:

Számos oka van annak, hogy a pozitív gondolkodás növeli a siker esélyeit, de kiemelem a legfontosabbakat.

1. Vegyük észre az éppen adódó lehetőségeket

Újra és újra bebizonyosodik, ha negatívan gondolkodunk, akkor túlterheltekké válunk, és nem vesszük észre a lábunk előtt heverő lehetőségeket. A pozitív gondolkodás lehetővé teszi, hogy lássuk, bármi is legyen a helyzet; van megoldás , mivel meglátjuk  az összes elérhető lehetőséget.A pozitív gondolkodás segít nyugodtnak, összeszedettnek és magabiztosnak lenni a nyomás alatt is, ami lehetővé teszi, hogy objektívebben megvizsgáljuk a helyzetet, megfontolva a lehetőségeket. Ahogy rájössz, hogy számos lehetőség áll rendelkezésedre, sokkal nagyobb valószínűséggel találsz egy olyan megoldást, amely a számodra kiválóan működik

2. Higgy a pozitív változásban, a belső képességeidben

Ahogy Henry Ford mondta

Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.”

Ha hiszel a megoldásban a valóságoddá válik.. Ez nem jelenti azt, hogy könnyű lesz, de megnyílik egy ajtó, egy lehetőség, és még néhány fontos lépés, és a probléma, a kedvezőtlen élethelyzet megoldódott.

3. Építs jó kapcsolatokat

Bármi legyen is a célod, nem fogod egyedül elérni őket. Valahol az út mentén szükséged lesz mások segítségére. Gondolj a magyar népmeséink hőseire; bátorságuk, hősiességük ellenére mennyi-mennyi segítségre volt szükségük.Minél nagyobb, magasztosabb a cél, annál több segítségre lesz szükséged. Tehát fontos, hogy olyan kapcsolatokat építs ki, amelyek segítenek a legnagyobb álmaid elérni.  Egy pozitívabb, optimistább nézet, hozzáállás segít abban, hogy jobban működő és az üzleti élet terén nyereségesebb kapcsolatokat építs ki.Továbbá, ha hiszel önmagadban és abban, hogy nagy dolgokat vagy képes elérni, mások valószínűbb, hogy hinni fognak benned és támogatni fognak  téged.

4. Tarts ki!

Problémák és kudarcok mindig előfordulnak az életben. Gyakorta az is megesik, hogy egy-egy probléma az igyekezetünk ellenére nem oldódik meg azonnal. A sikeres emberek nem adják fel, nekifutnak többször a megoldásnak. Einstein is azt mondta: “ Nem vagyok okosabb másoknál, csak tovább gondolkodom a problémán.”

Ez azt jelenti, hogy meg kell próbálnod újra- és újra. Ehhez nem kell más, csak azon hit ereje, hogy képes vagy megoldani a problémát, vagyis a pozitív gondolkodás.

Következtetés

A pozitív gondolkodást sokan varázsszernek tekintik. mint az egyetlen dolgot, ami a siker felé visz. Ez egyszerűen nem igaz. Függetlenül attól, hogy mit gondolsz, milyen élénk a képzeleted, még mindig lépéseket kell tenned a céljaid elérése érdekében.

Az  önmagadba vetett hit, hogy sikerül, a siker és a kudarc közötti kis mezsgyét jelenti.

Ahogy Zig Ziglar azt mondta:  „A nagy sikertörténetek olyan emberekről szólnak, akik felfedeztek egy problémát, és azt lehetőséggé változtatták.

Igyekezz minden problémában meglátni a lehetőséget!”

 

TÖLTSD LE A TUDATALATTI PROGRAMOZÁSA ÚTMUTATÓT

 

- A leggyorsabb út a vágyak megvalósításához

- A hagyományok és a kvantumfizika által igazolva

- Ne engedd át másoknak az életed irányítását

- Programozd a saját elmédet

Sikeresen letöltés!

TÖLTSD LE A TUDATOS TEREMTÉS ÚTMUTATÓT

 

A MODERN IDŐK TUDATOS TEREMTÉSE

- A régi módszerek már elavultak

- Több, mint a vonzás törvénye

- Gyorsan elsajátítható módszerek

Sikeresen letöltés!

Kérlek add meg,

hová küldhetem az ingyenes

útmutatót!

Sikeres letöltés! A PDF a megadott email címedre megy!

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

 

Kérlek add meg, hová küldhetem az ingyenes útmutatót!

You have Successfully Subscribed!

ÖNBIZALOMNÖVELŐ FORMULA

 

 Út az anyagi bőséghez

Sikeresen letöltés!

ÚTMUTATÓ

LETÖLTÉS

 

 

A mindfulnessről olvashatunk számos könyvet, de amíg ki nem próbáljuk, mit is jelent pontosan csinálni( gyakorolni a meditációt, addig nem fogjuk pontosan tudni mi is az )

 

Sikeresen letöltés!

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg a barátaiddal!

Shares