Barion Pixel
“Haragudni olyan mintha mérget innánk és várnánk hogy a másik meghaljon”

Buddha

Van erre hatásos technika vagy kényszerpályán mozgunk?

Melyik a jobb? Kiadni a haragot vagy elfojtani?

Valójában egyik sem ideális megoldás sem a harag kinyilvánítása sem annak elfojtása .Amikor a negatív indulatainkat a másikra zúdítjuk, akkor ártunk neki.Amikor pedig elfojtjuk ,akkor önmagunkat marcangoljuk.

Van egy köztes megoldás is, amikor egy kicsit kiadjuk a haragunkat, meg amikor egy picit vissza fojtjuk. A pszichológia szerint ez lenne a normális ember útja ; a középszerűség. Az olyan ember, aki nem is igazán boldog, de nem is boldogtalan. Legalábbis a pszichológia többre nem képes, mert nem lép túl az elme határain.

Az elme birodalmában az elme hatása alatt élő egyén sajnos nem tehet mást, mert ez az elme működés módja, túlélő mechanizmusa.

Az elme nem más mint túlélő gépezet,egy üzletember, egy az évmilliók során kialakult túlélő mechanizmus, amely az életben maradásért felelős.Ez olyan mint a másoknak való megfelelni akarás amely bennünk van minden sejtünkben, mélyen belénk programozva.

A leírtakból következik, hogy akkor nincs is megoldás?

Egy középszerű, kevésbé tudatos életet élő ember számára valóban nincs. A tudatosság magasabb fokán azonban több lehetőség, illetve módszer közül választhatunk.

Mentális szinten is vannak eszközök, ha nem is érnek az “égig”. Mindenre ezen a Dimenzión belül nem kapunk választ, mégis a kezdő lépés ez kell, hogy legyen.

Az első lépés a fentiekből következően ,hogy megértjük, illetve megtapasztaljuk hogy a harag, mint negatív érzelem- még akkor is ha fontos biológiai gyökerei vannak- nem növeli energiaszintünket. Sem a kinyilvánítása sem az elfojtása, sem ennek valamilyen egyvelege.

A második lépés egy kedvezőtlen inger hatására létrejött haragos válasz lecsengése utáni  felidézése annak, hogyan éreztem magam a harag folyamata közben és utána.

Figyeljük meg a légzésünket és a testi érzeteinket. Harag hatására ugyanis megváltozik mind a légzésünk, mind az izomtónusunk.  A légzés felszínes és szaporább lesz, az izomtónus pedig fokozottabb. Harag hatására megváltozik testünk pH értéke is, mégpedig a savas irányba. A test elsavasodása pedig a biológiai egyensúly felborulásához és idővel testi tünetekben is észlelhető különböző betegségekhez vezet.

Rendszeres odafigyeléssel és gyakorlással már nem csak akkor vesszük észre a haragot amikor az elmúlt, hanem észrevesszük a haragos érzelemkinyilvánítás  közben , a harag megjelenésének a közepén, végül már az elején. Ez a fajta tudatosság óriási lehetőség számunkra, mert ebben az esetben már lehetőségünk van dönteni, hogy milyen mértékben nyilvánítsuk ki a haragunkat, ha egyáltalán szükséges.

Kitartó gyakorlással egyszerűen dönthetünk úgy is hogy nem hagyjuk a romboló érzelmet eluralkodni rajtunk. Mélyen megértjük, hogy  mások negatív irányultsága felénk, mások elégtelen erkölcsi mivolta miért is befolyásolna bennünket negatív irányban. Dönthetünk tehát úgy hogy nem húzzuk fel magunkat.

Előbb – utóbb megértjük a Bibliában is megfogalmazott jézusi szútrát: ” ha megdobnak kővel dobd vissza kenyérrel.

A megértés jelzője lesz, hogy minden elfojtás, hátsó gondolat nélkül, őszintén tudjuk megtenni. A sokat emlegetett vonzás törvényének éppen ez a lényege.

Mint már említettem  kizárólag mentális szinten  nem valósítható meg maradéktalanul. Nagyon sokat segít a mentális nézőponton  kívüli tudatosság, megfigyelés ami már az elme határain túlra vezet .

Technikája a meditáció. Nem a vezetett meditációra gondolok, mert az relaxáció, illetve pozitív gondolkodás.  

A klasszikus értelemben vett meditációt tudom javasolni. Ennek a meditációnak a lényege nagyon egyszerű: a légzés és a testi érzetek megfigyelése.

További gyakorlással elérjük azt a tapasztalatot, hogy már nemcsak a testünkkel, de még a gondolatokkal és a gondolatok mögött lévő érzésekkel sem azonosulunk.  Ennek a felemelő élménynek elérése csodálatos. Fokozott szabadság érzéssel jár.

Összefoglalva:  

A mély mentális megértés,  felismerés ,illetve a meditációs technika a kilépés kulcsa a tudattalan mechanizmusok, illetve  köztük a harag csapdájából.

TÖLTSD LE A TUDATALATTI PROGRAMOZÁSA ÚTMUTATÓT

 

- A leggyorsabb út a vágyak megvalósításához

- A hagyományok és a kvantumfizika által igazolva

- Ne engedd át másoknak az életed irányítását

- Programozd a saját elmédet

Sikeresen letöltés!

TÖLTSD LE A TUDATOS TEREMTÉS ÚTMUTATÓT

 

A MODERN IDŐK TUDATOS TEREMTÉSE

- A régi módszerek már elavultak

- Több, mint a vonzás törvénye

- Gyorsan elsajátítható módszerek

Sikeresen letöltés!

Kérlek add meg,

hová küldhetem az ingyenes

útmutatót!

Sikeres letöltés! A PDF a megadott email címedre megy!

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

 

Kérlek add meg, hová küldhetem az ingyenes útmutatót!

You have Successfully Subscribed!

ÖNBIZALOMNÖVELŐ FORMULA

 

 Út az anyagi bőséghez

Sikeresen letöltés!

ÚTMUTATÓ

LETÖLTÉS

 

 

A mindfulnessről olvashatunk számos könyvet, de amíg ki nem próbáljuk, mit is jelent pontosan csinálni( gyakorolni a meditációt, addig nem fogjuk pontosan tudni mi is az )

 

Sikeresen letöltés!

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg a barátaiddal!

Shares