Barion Pixel

Az egészség-és önfejlesztéssel  szorosan összefüggő témakör az objektivitásra való törekvés. Az objektív szemléletmód nélkülözése már történelmünk során is  mérhetetlen szenvedést okozott az embereknek.

Az objektivitásra törekvés tömör lényege hogy mindig hallgassuk meg- elfogulatlan módon- az  ellentábor véleményét is. Alapvetően hajlamosak vagyunk azoknak az igazát elfogadni, amely igazságban hinni szeretnénk. Az objektivitásra való törekvés elvezett bennünket a szívünkhöz, valamint a spiritualitás irányába visz.

Nézzünk egy példát:

Rengeteg táplálkozási rendszer létezik szinte végtelen irányba ágazva. A táplálkozással foglalkozó szakembereknek is rendkívül nehéz eligazodni köztük.

Ebben a témakörben/is/ megnehezíti a tisztánlátást, hogy sok esetben hiába hagyatkozunk  tudományos vizsgálatokra. Sajnos a tudományos vizsgálatok mögött számos esetben gazdasági, politikai érdekeltségek az igazságot torzító hatása áll.

A szakember és a laikus számára egyaránt óriási energia és időráfordítást igényel az igazság kihámozása. Az útvesztőkben szinte lehetetlen eligazodni.

Ez előbb utóbb elvezett ahhoz a hozzáálláshoz, hogy a józan paraszti eszünkre illetve a szívünk üzeneteire kezdünk egyre jobban hallgatni. Végül elveszítünk minden tudást, amit eddig igaznak véltük. Származhat ez a tudás” akár a hit világból, a vallási dogmákból, akár a tudománytól, valójában rendkívüli módon megvagyunk tévesztve. Aki veszi a fáradtságot és komolyan utánanéz az információk hiteles eredetének rá kell hogy jöjjön, hogy eddig amit   igaznak vélt mégsem igaz.

Lehet például sokat vitatkozni melyik táplálkozási rendszer a követendő.  Melyik lehet a jobb vegetarianizmus vagy a húsevés? Melyik egészségesebb, sok vizet inni vagy kevés vizet ? Egészséges -e a gyümölcsfogyasztás vagy sem?  …és folytathatnám a sort….

Véleményem szerint  a táplálkozásunkkal,illetve az egészségünkkel kapcsolatban van egy sorsdöntőbb kérdés:   a táplálék, amit magunkhoz veszünk,legyen az akár víz, zöldség gyümölcs vagy hús, vajon mennyire szennyezett?

Leszámítva az egyes ételallergiákat az élelmiszerek tisztaságának volta az egészségünket sokkal jobban meghatározó tényező, mint maga az  étel fajtája.

Máté  Imre, Yotengrit című művében az ősi magyar Táltosok, tudók a hangsúlyt nem az élelmiszer fajtájára hanem annak tisztaságára helyezték. Ők azt mondták az ember bármit ehet, ami ízlik neki.  Előtérbe helyezték viszont hogy a zsiradék, a hús, a tojás származék olyan állatoktól amelyeket jól tartanak. Ez a mai, nagyüzemi állattartásra semmiképp nem mondható el.

A tiszta, egészséges élelmiszerhez jutni  nemhogy városokban, de még falun is szinte lehetetlen. A szennyezett élelmiszereknek számos oka van, amelyet egy másik cikkemben részletezek.

Amíg nincs jobb megoldás  igyekezzünk a lehetőségeinkhez képest az egészségünk megóvása és a tudati fejlődésünk érdekében viszonylag tiszta élelmiszerekhez hozzájutni.

Várom a cikkel kapcsolatos véleményeket illetve azoknak a lehetőségeknek a felsorolását ,amelyek hozzásegítenek bennünket a jobb minőségű élelmiszerek fogyasztásához illetve káros hatásainak kivédéséhez.

Az általános információk mellett nézzünk konkrétumokat is:

Az Egészségközpont  Facebook csoportban megosztottam a saját magam által tesztelt receptet, ami nagymértékben fokozza az életenergiát, javítja az emésztést, frissít és nem utolsó sorban szennyező anyagoktól mentes, tiszta forrás.

Csatlakozás a csoporthoz itt

TÖLTSD LE A TUDATALATTI PROGRAMOZÁSA ÚTMUTATÓT

 

- A leggyorsabb út a vágyak megvalósításához

- A hagyományok és a kvantumfizika által igazolva

- Ne engedd át másoknak az életed irányítását

- Programozd a saját elmédet

Sikeresen letöltés!

TÖLTSD LE A TUDATOS TEREMTÉS ÚTMUTATÓT

 

A MODERN IDŐK TUDATOS TEREMTÉSE

- A régi módszerek már elavultak

- Több, mint a vonzás törvénye

- Gyorsan elsajátítható módszerek

Sikeresen letöltés!

Kérlek add meg,

hová küldhetem az ingyenes

útmutatót!

Sikeres letöltés! A PDF a megadott email címedre megy!

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

 

Kérlek add meg, hová küldhetem az ingyenes útmutatót!

You have Successfully Subscribed!

ÖNBIZALOMNÖVELŐ FORMULA

 

 Út az anyagi bőséghez

Sikeresen letöltés!

ÚTMUTATÓ

LETÖLTÉS

 

 

A mindfulnessről olvashatunk számos könyvet, de amíg ki nem próbáljuk, mit is jelent pontosan csinálni( gyakorolni a meditációt, addig nem fogjuk pontosan tudni mi is az )

 

Sikeresen letöltés!

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg a barátaiddal!

Shares