Barion Pixel

A szívünk vérzik a szerelmi bánattól; ezt hatalmas  veszteségként érzékeljük. Gyakran nincs könnyű módja annak, hogy megszabaduljunk a fájdalomtól. Esetenként nagyon sok idő telik el, amíg úgy érezzük, hogy újra  megnyithatjuk a szívünket egy új kapcsolat irányába. Egyeseket annyira megvisel egy-egy szerelmi csalódás, hogy maradandóan tovább viszik egy új kapcsolatba vagy egyáltalán nem képesek komoly kapcsolatot kialakítani a jövőben.Nehéz lehet a múlt fájdalmas emlékeit újra felidézni, feldolgozni. A megfelelő foldolgozás pedig lehetőséget nyújt, hogy az alagút végén megpillantsuk újra  a fényt, és az új kapcsolat lehet sokkal teljesebb, mint a régi. Egy idő múlva pedig a múltunkra már csak hálával emlékezünk; milyen jó, hogy megtörtént, és milyen jó, hogy el kellett engednünk. Ez a kapu,hogy megtapasztaljunk egy még nagyobb csodát.

Minden alkalommal, amikor nagyot csalódunk, elengedhetetlen, hogy megtaláljuk a módját, hogyan épüljünk a tapasztalatból, az helyett, hogy a múlton rágódva még az egészségünket is tönkre tegyük. Szokták mondani: “ Teher alatt nő a pálma”.Valójában a szenvedés a fejlődés kísérőjelensége, amelyet csak nagy veszteség hozhat létre, ezért fontos, hogy az önvizsgálatra fordítson időt még akkor is, ha fájó dolog értékelni a múltat.

Álljon itt néhány vezérfonal a szerelmi csalódás építő feldolgozására:  

 1. Megtudhatod, hogy a barátaid közül kire számíthatsz valójában

Azok, akik akkor is ott vannak melletted, amikor rosszul megy a sorod, vagy szerelmi bánatod van, ők az igazi barátaid. Azok a barátok pedig végleg vagy ideiglenesen eltűnnek, akik csak érdekből barátkoztak veled. Amikor pedig az élet újra fényesebbé, boldogabbá válik a számodra, eldöntheted, hogy ki érdemli meg az őszinte barátságod, és ki az, aki nem.

 1. A változás félelmetes, de szükséges

Az ösztönkésztetéseinre hagyatkozva  gyakran ragaszkodunk a kényelmes és ismert szituációkhoz, élethelyzetekhez, kapcsolatokhoz, még akkor is, ha ez nem igazán működik jól nekünk. Mikor szembesülünk a szerelmi bánattal, akkor  kénytelenek vagyunk szembenézni a változásokkal. Ezek a változások nagyon fájhatnak, de nagyon nagy energiával átalakítják az életed.

Ez a fájdalom teszi lehetővé, hogy megvizsgáld belső önmagad. Ez a tökéletes alkalom, hogy átgondold a  karrieredet, az értékeid és a valódi, belső céljaid, valamint azt, mit szeretnél egy igazán jó kapcsolattól a jövőben. Idővel észreveheted, hogy ez a változás szükséges volt, annak ellenére, hogy a kapcsolat elvesztése rendkívül kellemetlen.

3.Kérj segítséget

Nehéz lehet segítséget kérni, különösen, ha mások azt sugallják, hogy csak a gyengék támaszkodnak másokra. Azonban, szinte lehetetlen  egyedül feldolgozni egy mély szerelmi bánatot. Bátran kérj segítséget barátaidtól, szakembertől, meglátod sokkal gyorsabban kijutsz a gödörből. Jó lecke, ha megtanulod, hogy bizonyos helyzetekben nagyon jó dolog segítséget kérni másoktól.

 1. Az idő begyógyítja a sebeket, de a tanulság megmarad, míg élünk

Hamarosan felfedezzük, hogy a fájdalom idővel elhalványul, és fokozatosan kezelhetővé válik. Ezzel ellentétben az érzelmi és a  pszichológiai leckék, amiket megtanulunk, örökké segítenek a jövőbeni kapcsolatainkban. Megtanuljuk, hogy mit várunk el, mit szeretnénk egy partnertől, így kevésbé valószínű, hogy időt és energiát pocsékolunk azok számára, akik egyszerűen nem felelnek meg számunkra.

Úgy is mondhatnám, hogy egyre gyorsabban haladunk a Nagy Ő megtalálása felé. Egyetlen egy buktató van, ha nem vagyunk hajlandók tanulni, és mindig beleesünk ugyanabba a hibába. A kihívás ugyan egyre nagyobb, de a szerelmi csalódások hatására egyre erősebbek is vagyunk. Ezzel kapcsolatban kiváló források találhatók a magyar népmeséinkben.

 

 1. Minden rosszban van valami jó

Bár mindannyian tudjuk, hogy a „minden rosszban van valami jó”, mégsem értjük ennek a mondatnak a mélyebb igazságát.  Néha pedig nagyon nehéz szakításokra van szükség, hogy vége megtaláljuk a számunkra ideális partnert. Amikor nagyon erős szívfájdalmad van, gondolj a fenti idézetre és várd a szebb időket hittel ,bizalommal.

 1. Vállalj felelősséget önmagadért

A szerelmi bánat egyik legnehezebb leckéje az, hogy felelősséget kell vállalni  cselekedeteinkért, az igényeinkért és az érzéseinkért. Ez nem jelenti azt, hogy minden a te hibád, de lásd meg, hogy  miben vétkeztél. Ha a szakítás után őszintén elemzed a kapcsolatot, észre kell, hogy vedd; vajon ez kölcsönös szerelem volt?

Csak az őszinteség vezethet az igaz szerelem megtalálásához. A boldogságnak belülről kell jönnie. Amíg önmagunkban nem találjuk meg, várat magára a nagy szerelem. Társfüggők nem találkozhatnak a nagy szerelemmel.

 1. A kapcsolatban ne veszítsd el az EGYÉNISÉGED

Amikor mindenáron igyekszel megfelelni a partnered számára, nagy a veszély, hogy elveszted az egyéniséged, a belső értékeid. Ráadásul a megbecsülésed sem lesz nagyobb a partnered részéről. Valahol mindig ott lesz egy hazugság a kapcsolatban, ami idővel tönkreteszi azt.

Amikor egy kapcsolat véget ér, kérdezd meg magadtól, hogy mi az amit elfojtottál ezidáig, pedig szeretted volna megélni, megtenni. A szakítás után lehetőséged van a személyiséged elnyomott részeivel foglalkozni.

 1. Mindenki átmegy az élet nagy fájdalmain

Ne gondold azt, ha még nem volt nagy bánatod, még soha nem törték össze a szíved, hogy ez  soha nem fog megtörténni veled ebben az életben. Éppen ellenkezőleg, ez egy univerzális tapasztalat, és ez fontos a növekedés és az önismeret szempontjából. Miután megéltél néhány nagy kudarcot, fájdalmat megérted, hogy ez  az élet szükséges része. Ez fájdalmas, de nem kerülhető el. Ez az új tudatosság segíthet abban, hogy több kockázatot vállalj a jövőben, nem félve túlságosan az esetleges kudarcoktól sem.

 1. A mentális egészség ugyanolyan fontos, mint a fizikai egészség

Ha a mentális egészséged jó, ha a szemléletmódod jó,  akkor az a kiinduló alapja a fizikai egészségednek. Igaz ez az igazáság fordítva is. Például, figyelmet szentelhetsz a test fizikai tisztítására, ami kihat az elméd tisztaságára is. Egy jól megtervezett tisztítókúra látványosan javítja a hangulatod, közérzetedet, egészséged és az élet fájdalmait is sokkal  könnyebben elviseled.

 1. Emlékezz arra, amit mindig is szerettél volna a szíved mélyén

A szakítás lehetőséget ad arra, hogy újra felelevenítsük  a régi céljainkat.

Mit adtál fel, vagy halogatsz  annak érdekében, hogy megfelelj a társad kívánalmainak? Hogyan lehetne most elérni ezeket a célokat?

Miután elkezdtél gondolkodni erről, és elkezdesz terveket készíteni, gyakran óriási lelkesedés önt el , amit évek óta nem éreztél már. Ez egy lehetőség arra, hogy valódi, eddig elnyomott éned újra a felszínre kerüljön.

 1. A szerelmi csalódások felszínre hozzák a kreativitást

Sok kedvenc dalod, regényed és versed valószínűleg a szerző egy igazán szomorú időszakában jött létre. A legszebb versek éppen szerelmi bánatban  íródtak. Az ilyen monumentális veszteségen keresztül a kreativitás ösztönözve van. Szóval, gondold át, mit tehetsz az érzéseiddel. Akár írhatsz, festhetsz, zenét szerezhetsz, akár fotózhatsz, megtalálhatod  a módját, hogy az erős fájdalmat valami igazán széppé alakítsd át.

Emellett ne feledd, hogy nem kell mindent kielemezned, ha nem akarod. Egyszerűen hallgass az érzéseidre, intuíciódra, melyből -akár egy műalkotás alapjaként- értékes dolgok születnek.

 1. Nem mindig kapjuk meg, amit akarunk

Ha eddig felhőtlen életed volt, most a nagy szomorúságod idején kapsz egy fontos leckét: nem mindent kapsz meg, amit akarsz.

Még ha általában szerencsés vagy boldog is vagy, bizonyos dolgok túlmutatnak, amit nem tudsz irányítani.  Végtére is, az élet két részből áll: örömből és bánatból, amit senki nem kerülhet ki. Abból is valami jót hozhatsz ki, amikor nem kapod meg, amit akarsz. Minden alkalommal, amikor ez megtörténik, kérdezd meg magadtól, hogy mit fedeztek fel egy ilyen “rossz” állapotban?

 1. A függetlenség, a szabadság értéke

Sokan lemondanak függetlenségünkről, szabadságukról, amikor kapcsolatban vannak. Bár ez egy biztonságos és megnyugtató helyzetnek érezhető, de nagy árat kell fizetni érte: a szabadságunkat.Végtére is, amikor teljesen önálló vagy szabadon megválaszthatod, hogy mivel töltöd az idődet. Megjegyzem, hogy még a legjobb kapcsolatban is a mi felelősségünk,  , hogy határozott döntéseket hozzunk és ne veszítsük el Önmagunkat.

Próbálhatsz listát készíteni a szakítást követő új lehetőségekről.

 1. Az érzelmek mulandók és megbízhatatlanok

A szakítások valami fontos dolgot mutatnak meg az érzelmek átmeneti természetéről.

Minden, amit úgy érzünk, hogy csodálatos vagy szörnyű, átmeneti. A szerelmi bánat, a leginkább kellemetlen érzések is elhalványulnak, és ez mozgatórugó lehet a számunkra. Egészséges dolog gyakorolni az érzelmek megfigyelését, ami tulajdonképpen egyfajta meditációs technika. Az érzések ilyen módon történő megnézése felszabadít az érzelmek fogsága alól, így legközelebb már jóval könnyebb lesz kijutni a kétségbeesésből.

 1. A szerelem kihozhatja a legrosszabb (és legjobb) dolgokat az emberből

A szerelmi bánat során nyert tapasztalatok alapján elmondható, hogy az mindannyiunkban kiemeli a szélsőségeket. Partnereinkkel kapcsolatban a legrosszabbak, illetve  a legjobbak is lehetünk. Ez hasznos lecke, amikor egy új kapcsolatba lépünk, emlékeztetve bennünket arra, hogy ne várjuk el önmagunktól vagy másoktól a tökéletességet.

Ezenkívül próbáljuk meg emlékeztetni magunkat  arra is, hogy a legnagyobb mélypontok pillanataiban mutatott érzéseink, gondolkodásunk, viselkedésünk nem megbízható útmutató azzal kapcsolatban, hogy kik is vagyunk valójában. Tehát nem kell  zavarban lenni vagy szégyenkezni az életünk ilyen viharos időszakával kapcsolatban, ez természetes.

 1. Minden okkal történik az életünkben

Minden, ami az életedben történik  az életed fő célja felé irányít. A nagy szerelmi bánat idején egyszerűen csak gondolni kell rá, hogy ez az utazásunk alapvető lépése, szükséges állomása. Azonban az élet későbbi szakaszában már felismerjük, hogy milyen szerepet játszott ez a szinte kibírhatatlan fájdalom a fejlődésünkben.

Erre bizonyítékként gondolj vissza néhány korábbi nehézségre. Figyeljük meg, hogyan lehet nyomon követni a pozitív fejleményeket, amelyek közvetlenül ebből a nehéz időszakból származnak. Légy türelmes, higgy a jövődben, és tudd, hogy egy nap értelme lesz minden szenvedésednek, bánatodnak. Tudom nem könnyű, és sokkal könnyebb írni róla, de a nehézségek ennek a duális létezésnek szükségszerű része. Talán nem is tudnánk a jót értékelni, ha nem ismernénk a rosszat.

 1. Az élet megy tovább…

Végül, ahogyan az érzelmeid állandóan változnak, úgy az életed is, illetve annak minden szakasza. Amikor túléled a legnagyobb szerelmi bánatot, elkezded lassan felismerni, látni, hogy még a legpusztítóbb élmények sem állítják meg az életet, az életed. A kapcsolatok időnként sok szenvedést hoznak és mélyen sérülhetünk, de az élet mégis megy tovább.

Próbáld meg azt mondani magadnak, hogy az „Élet folytatódik”, mint megerõsítést, hogy emlékeztesd magad arra; ez csak az élet nehéz fázisa, nem az egész történeted. Idővel egy-egy nagy csata, szerelmi bánat már  csak egy emlék lesz. A tanulságok azonban megmaradnak.

TÖLTSD LE A TUDATALATTI PROGRAMOZÁSA ÚTMUTATÓT

 

- A leggyorsabb út a vágyak megvalósításához

- A hagyományok és a kvantumfizika által igazolva

- Ne engedd át másoknak az életed irányítását

- Programozd a saját elmédet

Sikeresen letöltés!

TÖLTSD LE A TUDATOS TEREMTÉS ÚTMUTATÓT

 

A MODERN IDŐK TUDATOS TEREMTÉSE

- A régi módszerek már elavultak

- Több, mint a vonzás törvénye

- Gyorsan elsajátítható módszerek

Sikeresen letöltés!

Kérlek add meg,

hová küldhetem az ingyenes

útmutatót!

Sikeres letöltés! A PDF a megadott email címedre megy!

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

 

Kérlek add meg, hová küldhetem az ingyenes útmutatót!

You have Successfully Subscribed!

ÖNBIZALOMNÖVELŐ FORMULA

 

 Út az anyagi bőséghez

Sikeresen letöltés!

ÚTMUTATÓ

LETÖLTÉS

 

 

A mindfulnessről olvashatunk számos könyvet, de amíg ki nem próbáljuk, mit is jelent pontosan csinálni( gyakorolni a meditációt, addig nem fogjuk pontosan tudni mi is az )

 

Sikeresen letöltés!

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg a barátaiddal!

Shares