Barion Pixel

Megnéztem egy csodálatos dokumentumfilmet a Netflix-ről.

A  film címe a „minimalizmus” volt.

Minimalizmus az, amit az elmúlt években próbálok élni. Az életemet úgy próbálom megélni, hogy szinte minden tulajdonom két nagy utazótáskába belefér. Így, ha valaha is úgy döntök, hogy szükségem van a környezetem megváltoztatására, gyorsan tudok rajta változtatni. Vállalkozásomban szükségem van egy kicsit több dologra, de igyekszem csak az igazán szükséges dolgokra szorítkozni.

A dokumentumfilmben élő emberek ugyanazt a megközelítést alkalmazták az életre. Feladták a magas fizetésű pályákat, ahol szinte bármit megengedhettek maguknak. A jól fizető állás feladása után csak azokat a dolgokat vették meg, amire valóban szükségük volt.Ilyen módon egyszerűbb életet tudtak élni.

Ennek eredményeképpen sokkal kevesebb dologra összpontosítottak, és ezek:

  • boldogabb élet
  • kevesebb stressz, mivel kevesebb dolog miatt kell aggódniuk
  • sikeresebb életmód, mivel több időt, pénzt és erőforrást szentelhettek azoknak  a dolgoknak, és azoknak a személyeknek, akik valóban fontosak számukra
  • több öröm, mivel  több időt töltöttek hasonló értékrendszerű emberekkel

Minél egyszerűbb az életed, annál jobban összpontosíthatsz azokra az emberekre és dolgokra, amelyek valóban fontosak a számodra.

Tény, ha kevésbé összpontosítasz az eredményekre, és inkább azokat a dolgokat teszed meg, amiket igazán szeretsz, nagyobb boldogságra leszel képes. Sokkal inkább szól az életed a jelenről, mint az elvárt eredményekről.A jelen pillanatra való koncentrálásnak drámai hatása van az életre.

Mi a minimalizmus?

Sok definíció létezik, ahelyett, hogy megadnám a minimalizmus fogalmát, inkább felvázolom, hogy , mit jelent a számomra:

A minimalizmus az a felismerés, hogy az élet valódi értéke nem az általunk tulajdonított dolgok mennyiségétől, hanem a kapcsolataink minőségéből származik.

Amikor minimalizálsz, azonosítod, hogy mi fontos neked, és ki  fontos neked.

Ahelyett, hogy elhalmoznád magad mindennel és azokkal az emberekkel foglalkoznál,  akik nem adnak valódi értéket az életednek, a legtöbb időt, energiát, figyelmet azoknak  az embereknek és tárgyaknak szenteled, amelyek valódi örömöt hoznak számodra.

Ezért a minimalizmus az a felismerés, hogy a kevesebb  valóban több; mindaddig, amíg valóban azokra az emberekre és dolgokra összpontosítasz, melyek a legnagyobb örömet okozzák.

A minimalizmus nem tudattalan költekezés

A minimalisták nem ellenzik a dolgokat. Ha tényleg valamit akarnak, és tudják, hogy nagy értéket fog adni az életüknek; nemcsak meg fogják vásárolni, de képesek sokat is költeni rá hogy a legjobb minőséget kapják.

A minimalisták úgy vélik, hogy ha az emberek csak azokat a dolgokat vásárolnák meg, amelyek valódi értéket adnak az életüknek; sokkal boldogabbak és egészségesebbek lennének.

Kulcsfontosságú elemek a dokumentumfilmből

Az alábbiak voltak a kulcsfontosságú pontok, a dokumentumfilmből:

  1. A vagyon birtoklása nem hoz boldogságot

Ha valami hiányzik az életedben, és nem érzed teljes mértékben teljesnek magad,nagyon valószínűtlen, hogy képes leszel megtölteni ezt az ürességet bármivel, amit megvásárolhatsz.

Mielőtt valamit vásárolnál, kérdezd meg magad a következőkről:

Ez tényleg nagy értéket fog hozzáadni az életemhez?

Ha igen, milyen pontos értéket fog adni?

  1. Tudd, hogy ki vagy valójában

Miért vezet a minimalizmus a nagyobb boldogsághoz?

Sokan úgy döntenek, hogy nagy összegeket költenek a boldogság elérésére. Ugyanakkor fogalmuk sincs arról, hogy mire kellene költeni a pénzüket, mert fogalmuk sincs arról, hogy kik , vagy mely dolgok fontosak számukra.

Mikor nem igazán tudod, hogy ki vagy; akkor a hirdetők és a marketingesek áldozata leszel. Naponta több ezer hirdetést fogsz látni, és mindegyik azt  mondja, hogy az adott termék vagy szolgáltatás nélkülözhetetlen a számodra.

Ha tényleg ismered önmagad, a számodra nem lényeges hirdetések nem gyakorolnak hatást rád. Tudod, hogy bár más embereknek ugyan előnyökkel járhat, de ez nem vonatkozik Rád. A hirdetések közül képes leszel kiválasztani a számodra az éppen megfelelőt.

Például vásárolhatsz  iPhone telefont, mert az “menő”. Gondolkodhatsz úgy is, hogy mit akarsz a telefonodtól. A válasz lehet:

-hívások kezdeményezése és fogadása

-az e-mail használata

-az internethez való hozzáférés

-szöveges üzenetek küldése és fogadása

-fotó és videó készítés

Bármilyen modern okostelefon képes megtenni ezeket a dolgokat, és a legtöbbjük sokkal kevesebbe kerül , mint egy iPhone. Mivel kevesebbe kerül,kevésbé aggódsz, hogy elveszíted vagy megsérül, radásul több pénzt tudsz költeni a számodra igazán fontos dolgokra.

  1. Ismerd meg a valódi céljaidat

Miért vezet a minimalizmus nagyobb boldogsághoz?

Van egy gyakori félreértés, hogy a minimalisták nem szeretnek pénzt költeni, és nem élvezik a dolgok birtoklását. Ez egyszerűen nem igaz. Csak rájönnek, hogy a legtöbb tárgy nem ad igazán értéket az életükhöz, így kevesebb tárgyat birtokolnak. Ugyanakkor, amit vásárolnak gyakran drágábbak és jobb minőségűek, mint azon vásárlásfüggő embereké, akik összevásárolnak mindenfélét, csakhogy pótolják a hiányzó boldogságot.

Amikor tudod a célodat, tudod, mit akarsz elérni az életben már képes leszel meghatározni, hogy mely eszközök fognak segíteni a céljaid elérésében, és mely elemek nem járulnak hozzá.

Ami engem illet, nem költök sokat olyan dolgokra, amelyek nem igazán fontosak számomra. Jelenleg a vállalkozásom fejlesztése a legfontosabb. A keresett pénzt túlnyomóan azokra az eszközökre költöm ,amelyek a fejlesztésekhez indokoltak. Pl.: jó minőségű számítógép, kamera. Továbbá fontosak a képzések, hogy ügyfeleimnek a legjobb minőséget nyújtsam.

Ez a kiadási szint azonban csak azért lehetséges, mert nem költök pénzt olyan dolgokra, amelyekre nincs igazán szükségem . Meghozom a megfelelő áldozatot a számomra fontos célomért.

  1. Tölts több időt hasonló értékrendszerű emberekkel

Könnyen elképzelhető, hogy a minimalizmus csak a vagyonra vonatkozik, de ugyanolyan fontos, amikor az emberekről van szó. A megfelelő emberek jelenléte az életedben nagy örömöt fog hozni. Segítenek neked abban, hogy a legjobbat hozd ki magadból, hogy jól élj, tudj szeretni, fejlődni.  Mindez lehetővé teszi, hogy többet érj el, mint amennyit valaha is tudtál volna egyedül.

Azonban, ha a nem megfelelő  embereket hozod be az életedbe, azok le fognak húzni, megakadályozzák, hogy elérd céljaid, hogy az legyél, aki valóban lenni szeretnél. Néhány ember olyan, mint egy energiavámpír. Tőlük tartsd meg a 3 lépés távolságot, vagy maradj csak köszönő viszonyban velük.

Felhívom a figyelmet egy óriási veszélyre: A szociális média megjelenésével az emberek elkezdték mérni sikerüket a „barátok” vagy „kapcsolatok” számában. Ezek a kapcsolatok sajnos nagyon “sekélyesek”, számottevő értékkel nem bírnak.

Ehelyett keresd meg  a hasonló értékrendszerrel bíró  embereket, és gondoskodj arról, hogy megkapják tőled a legtöbb időt, figyelmet, energiát személyesen is.

  1. Szeresd az embereket, használd a tárgyakat

Miért vezet a minimalizmus a nagyobb boldogsághoz,  céltudatossághoz?

Ha egy utcán állsz és figyeled az  embereket, akik  egy forgalmas utcán sétálnak, azt veszed észtre, hogy sokan  az intelligens telefonjaikkal “babrálnak”, figyelmen kívül hagyva a többi járókelőt.. Sokakon lesz a fülhallgató, zenét hallgatnak, és nem törődnek a külvilággal. Ezek gyakran olyan emberek, akik annyira szerelmesek a tulajdonukba, hogy nem keresik az emberi interakció lehetőségét sem.

Az igazi öröm az életben a másokkal való kapcsolatokból származik, nem pedig a vagyonból. Nem éri meg  elveszíteni egy fontos kapcsolatot, csak azért,mert nem adjuk meg a másik személynek azt az időt és figyelmet, amire szüksége lenne.

Élvezd a vagyonod, a birtoktárgyaid, de ne tedd azokat az olyan emberek elé, akik  az életedhez igazi értéket és örömöt adnak.

Következtetés

A minimalizmus nagyszerű módja a boldogság növelésének. Nem áldozatról van szó. Arról van szó, hogy összpontosítsunk azokra az emberekre és dolgokra a figyelmet, amelyek valódi értéket adnak az életünknek. Ez csak akkor érhető el, ha eltávolítjuk azokat a dolgokat, kapcsolatokat, amelyek nem adnak értéket számunkra.

Határozzuk meg, mi az, ami számunkra valóban örömöt és  boldogság jelentenek, és szenteljünk több időt, figyelmet rá.

Ha így teszünk a KEVESEBB VALÓBAN TÖBB LESZ és hálásak leszünk a létezésünkért!

Készítettem az anyaghoz egy letölthető PDF-et, amelyben átadom a megfelelő szemléletmód legfontosabb pontjait:

 

TÖLTSD LE A TUDATALATTI PROGRAMOZÁSA ÚTMUTATÓT

 

- A leggyorsabb út a vágyak megvalósításához

- A hagyományok és a kvantumfizika által igazolva

- Ne engedd át másoknak az életed irányítását

- Programozd a saját elmédet

Sikeresen letöltés!

TÖLTSD LE A TUDATOS TEREMTÉS ÚTMUTATÓT

 

A MODERN IDŐK TUDATOS TEREMTÉSE

- A régi módszerek már elavultak

- Több, mint a vonzás törvénye

- Gyorsan elsajátítható módszerek

Sikeresen letöltés!

Kérlek add meg,

hová küldhetem az ingyenes

útmutatót!

Sikeres letöltés! A PDF a megadott email címedre megy!

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

 

Kérlek add meg, hová küldhetem az ingyenes útmutatót!

You have Successfully Subscribed!

ÖNBIZALOMNÖVELŐ FORMULA

 

 Út az anyagi bőséghez

Sikeresen letöltés!

ÚTMUTATÓ

LETÖLTÉS

 

 

A mindfulnessről olvashatunk számos könyvet, de amíg ki nem próbáljuk, mit is jelent pontosan csinálni( gyakorolni a meditációt, addig nem fogjuk pontosan tudni mi is az )

 

Sikeresen letöltés!

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg a barátaiddal!

Shares