Barion Pixel

Hogyan építsünk új kapcsolatokat és kapcsolat-hálózatot?

Nem számít, mit akarsz elérni az életben, sokkal könnyebb lesz elérni a céljaid, ha a megfelelő emberekkel veszed körbe magad. Elérheted a céljaidat rengeteg áldozattal, hosszú időn keresztül végzett kőkemény munkával egyedül is, de sokkal könnyebb és élvezetesebb a megfelelő társakkal elérni.

A célok megvalósításának hatékony módjairól- amely tartalmazza a kapcsolatok fontosságát is-, írtam a “Gyorsító technikák hatékony elérése” című Pdf-ben, amely jól kiegészíti a jelen cikk tartalmát. Az alábbi linken tölthető le: Gyorsító technikák céljaid hatékony eléréséhez

Nyilvánvaló, hogy a második lehetőség előnyösebb, de nem könnyű jó kapcsolatokat felépíteni. A kapcsolatoknak a kiépítéséhez  erőfeszítés szükséges. Sok ember számára ijesztő az a gondolat, hogy új embereket érjenek el és kapcsolódjanak hozzájuk. Már ennek a puszta gondolata is szorongással járhat.

Az építő jellegű kapcsolatok kiépítése és fenntartása megköveteli, hogy magabiztos legyél. Kulcsfontosságú tényezők

  1. Kellemetlen érzés

Amikor megpróbálod felépíteni a kapcsolataid vagy  építeni egy hálózatot; valószínűleg néha kényelmetlenül érzed magad. Ez a fajta érzés természetes, és ez az, amit mindenki időről időre érez. Szóval, fogadd el, hogy időnkét járnak a kapcsolatépítéssel kellemetlen érzések is, de a jutalom annál nagyobb lesz.

A félelme fő oka , hogy szokatlan helyzetbe kerülsz. Nincs még egyáltalán semmilyen kapcsolatod az ismeretlen személlyel, így furcsán érezheted magad, amikor először próbálsz kapcsolatba lépni vele.

Csupán vegyél egy kis bátorságot és lépj kapcsolatba az ismeretlennel. Meglátod a félelem hirtelen elillan, és a sikerélmény által boldogsághormon szabadul fel benned.

  1. A kapcsolatépítés újraértelmezése

Az új kapcsolat létesítésének egyik módja, ha az ismerőseid közül keresel valakit, aki már ismeri az adott személyt. Az ismerősöd megkérheted, hogy mutasson be az ismeretlen illetőnek. Ez a fajta “bevezetés” könnyen lebontja a kínos korlátokat és segíti a könnyebb és hatékonyabb ismerkedést.

        3. A világ valóban kicsi

Olvastam egy könyvet, hogy a világon bárki elérhető maximum 6 lépésben, vagyis 6 kapcsolódáson keresztül az ismerősök által.

Gondolj arra, hogy a Facebook-on egy általd ismeretlen illetőnek van legalább egy ismerőse a bejelölt ismerőseid között.

Érdekes jelenség az is, amikor egy távoli országban meglepetésszerűen találkozol egy ismerősöddel.

Mielőtt tehát kialakítanál egy kapcsolatot egy idegen személlyel, érdemes átvizsgálni a meglévő kapcsolataid. Sokszor egy kis leleménnyel megtalálod ehhez a megfelelő személyt az ismerőseid között. Lehet, hogy nem lesz elég egy lépés, talán az ismerősöd ismerősét kell megkérni, hogy bemutasson az általad megismerni kívánt személynek, de megéri a fáradtságot.

  1. Használd azt, ami már megvan

Tudod, hogy sokkal könnyebb pénzt keresni, ha már van pénzed. Mindössze annyit kell tenni, hogy a meglévő pénzed a megfelelő módon fektesd be. A megfelelő pénzügyi döntésekkel a kezdő tőkéd akár képes vagy megtöbbszörözni.

Nem számít, mit akarsz elérni az életben, ugyanazt az elvet kell alkalmazni. Előfordulhat az is, hogy nincs befektetni való pénzed, de vannak kapcsolataid. A megfelelő kapcsolatok pedig bőven egyenértékűek a pénzzel.  Talán van egy jó ötleted, találmányod, másoknak pedig pénze a megvalósításához.

Még ha nincs egyértelmű célod, hogy új kapcsolatokat építs ki, mindig érdemes a kapcsolat-hálózatot bővíteni.

  1. Élesszük fel a már meglévő kapcsolatainkat

Mindannyiunknak vannak nem aktív  kapcsolataink , amelyeket újra “felébreszthetünk”. Ezek azok az emberek, akiket a múltban megismertünk, de bizonyos okoknál fogva nem tartottuk velük rendszeresen a kapcsolatot.

Készíts egy listát ezekről a kapcsolatokról, és próbáld elérni közülük néhányat. Mutass őszinte érdeklődést feléjük.

MInden személy hozzá tud adni valamit az életedhez.Szórakoztató is lehet, ha újra írunk, beszélünk, vagy találkozunk egymással.

Nem kell mindig új kapcsolatot építeni a hálózat bővítéséhez. Hatékonyabb lehet az “elfeledett” kapcsolatok újraélesztése.

  1. A barátaid megmondják, hogy ki vagy

Van egy régi mondás Jim Rohn -tól:

„ Az 5 legközelebbi barátaid átlagát alkotod”

Ebben az állításban nagy igazság van, mivel azok az emberek, akikkel a legtöbb időt töltöd, nagymértékben hatnak Rád. Befolyásolják a gondolataid, a viselkedésed, és ezekből következően befolyást gyakorolnak az életed minden fő területére. Tehát fontos, hogy bölcsen válaszd ki a “belső köröd” tagjait, akikkel szoros kapcsolatot tartasz.

David Burkus / https://youtu.be/xFrqZjIDE44  közli velünk, hogy a  kutatások kimutatták, hogy nemcsak a közvetlen barátaink befolyásolnak mélyen bennünket A hatás három “láncszemen” át terjed, azaz egy közvetlen barát barátjának, egy barátja hatással van az életünkre.

Az alábbiakban bemutatok néhány pédát, arra vonatkozóan, hogy a hálózat hogyan befolyásolta az életedet:

  1. A hálózat befolyásolja a testalakod. Ha elhízottak ezek a fent ismertetett baráti kapcsolatok tagjai, nagyobb valószínűséggel leszel túlsúlyos.
  2. A hálózat minősége befolyásolja a boldogságot. Hihetetlen, hogy a kutatás kimutatta, hogy a közvetlen  barátod barátjának a barátja; nagyobb hatást gyakorol (6%) a boldogságra, mint egy 10 000 dolláros fizetésemelkedés (2%). Gondolj bele egy percre, hogy milyen lényeges gondolat ez…

Átgondolhatod  azokat a tényezőket, amelyek hatással vannak a boldogságodra; és azokat is, amelyek nem befolyásolják számottevően a boldogságod.

Igazán nagy igazság van a régi kínai közmondásban:

Mutasd a barátaidat, és én megmutatom neked a jövődet!”

  1. A hálózatépítés növeli a karrierlehetőségeid

Minden dolog, amit eddig mondtam, a hálózat méretének növelése és a hálózat minőségével volt kapcsolatban. Ha ezt megteszed, több lehetőséget teremtesz magadnak az életed minden területén; különösen a karriered szempontjából.

Még a szinkronicitás misztikusnak tűnő szellemi törvénye is segít, hogy éppen a megfelelő pillanatban kapj támogatást, akár a meglévő kapcsolataidból is.

A mai, állandóan változó világban még fontosabbak a jó kapcsolatépítési képességek. Érdemes foglalkozni vele az üzleti világot érintve is, mert jó kapcsolatépítési képessége kevesebb embernek van.

A nagyvállalatok is mindent megtesznek, hogy megtalálják a jó hálózatépítési készségekkel rendelkező embereket , és ha megvannak, meg is akarják tartani őket.

Az erős hálózati készségek növelik az esélyeit a fizetésemelésre is.

  1. Amikor nem találod a megfelelő kapcsolatot

Mit a teendő ilyen esetben?

A legjobb tanács a hosszú távon való gondolkodás. Kevés dolog van  bosszantóbb, mint amikor valaki, aki kapcsolatba lép veled azonnal akar valamit tőled. A legjobb kapcsolatok nem működnek így. Természetesen épülnek fel, idővel két ember között, akik valódi érdeklődést mutatnak egymás iránt.

Tehát, ha új kapcsolatot szeretnél építeni egy idegennel; igyekezz őszintén fókuszálni a hobbijára, érdeklődési körére, értékeire stb.

Nem kell sokáig várni, hogy megtaláld kettőtök között a közös nevezőt. Ezen a módon tudsz jól működő kapcsolatokat kialakítani.

Összefoglalva:

A mai világban a kapcsolat-hálózatok kiépítése nélkülözhetetlen. Kell hozzá egy kicsi bátorság, és megfelelő hozzáállás. Sok esetben nem kell azonnal idegenekkel ismerkedni, elég, ha keresel valakit a meglévő kapcsolataid közül. aki bemutat az illetőnek. Érdemes odafigyelni a kapcsolataid minőségére is.

 

TÖLTSD LE A TUDATALATTI PROGRAMOZÁSA ÚTMUTATÓT

 

- A leggyorsabb út a vágyak megvalósításához

- A hagyományok és a kvantumfizika által igazolva

- Ne engedd át másoknak az életed irányítását

- Programozd a saját elmédet

Sikeresen letöltés!

TÖLTSD LE A TUDATOS TEREMTÉS ÚTMUTATÓT

 

A MODERN IDŐK TUDATOS TEREMTÉSE

- A régi módszerek már elavultak

- Több, mint a vonzás törvénye

- Gyorsan elsajátítható módszerek

Sikeresen letöltés!

Kérlek add meg,

hová küldhetem az ingyenes

útmutatót!

Sikeres letöltés! A PDF a megadott email címedre megy!

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

 

Kérlek add meg, hová küldhetem az ingyenes útmutatót!

You have Successfully Subscribed!

ÖNBIZALOMNÖVELŐ FORMULA

 

 Út az anyagi bőséghez

Sikeresen letöltés!

ÚTMUTATÓ

LETÖLTÉS

 

 

A mindfulnessről olvashatunk számos könyvet, de amíg ki nem próbáljuk, mit is jelent pontosan csinálni( gyakorolni a meditációt, addig nem fogjuk pontosan tudni mi is az )

 

Sikeresen letöltés!

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg a barátaiddal!

Shares