Barion Pixel

Kaptam már néhány kritikát, hogy a piramis, mint szimbólum a szabadkőművesek, az illuminátusok szimbóluma. Ez igaz, és a piramis csúcsán ott figyel a mindentlátó szem.

A hitleri szimbólum a horogkereszt is eredetileg egy buddhista szent szimbólum volt, ami a nap sugarainak forgását ábrázolta.

A horogkeresztet, más néven szvasztikát sokan hajlamosak a nácizmussal azonosítani. Önkényuralmi jelképként való megjelenése előtt már sokan használták a pozitív jelentést hordozó, jószerencse jelképeként általánosan elfogadott motívumot. 

A piramis illetve az oktaéder szakrális geometriai elem/ létezés vagy isteni geometriának is nevezhetjük/. A szakrális geometriai elemek megjelennek az ősi rovásírásunk mögött rejtőző, ősi magyar bölcseleti rendszerben is. Ezen cikknek a témája nem a szakrális geometria, sem az ősi magyar bölcselet. A szakrális geometria elemei energetikai hatással is bírnak, így a piramis is.

A piramis szinte misztikus energetikai titkait kár lenne kihagyni, amikor az egészségünk fejlesztéséről van szó.

 A saját egészség piramis felépítése kapcsán nem egy fizikailag elkészített piramisra gondolok, bár megjegyzem, hogy aki meditációval foglalkozik, tudja, hogy egy piramisban meditálva gyorsabban elérhetők a tudatállapot változások.

 

Most nézzük az egészség vonatkozásában, hogyan használom fel a piramis geometriáját. A piramis fentről lefelé sikokra bontható és a síkok egymással hiarelhikus, vagyis alá-fölérendeltségi viszonyban állnak, amelynek jelentősége lesz az egészségpiramis megalkotásánál. 

 

Talán mindenki hallott már a táplálékpiramisról, vagy a táplálkozási piramisról. A táplálékpiramis kifejezi, hogy milyen élelmiszercsoportot, milyen arányban egészséges fogyasztani.A különböző kutatások alapján számos ilyen piramis-elmélet megjelent. A baj, hogy az emberiséget nem lehet felhúzni egy kaptafára. Az egyik embernek egészséges lehet a gabonafogyasztás, a másiknak csak mértékkel, és vannak olyanok akiknek a gabonát az egészségük érdekében ki kell iktatni. Mondhatnék minden élelmiszercsoportra hasonló példákat. A különböző, számtalan táplálkozás irányzatra is ez jellemző. 

A végkövetkeztetés, hogy nem létezhet a táplálkozás, az egészség kapcsán olyan tudományos ajánlás, amely minden emberre érvényes lenne.

Az általam felépített egészség-piramis testi, energetikai, érzelmi, mentális és spirituális szintekre bontható. Ezek a dimenziók összehangolt működése határozza meg a testi-lelki egészségünket, szervezetünk dinamikus egyensúlyát.

A probléma ott lép fel, hogy minden ember  egyéniség. Az egyik személynek egy adott tisztítókúra kiváló, egy másiknak pedig inkább egészséget akadályozó módszer. Az egyik ember képes kihasználni a böjtölés csodáját, egy másiknak a böjt veszélyekkel járhat, bizonyos fenntartásokkal alkalmazható.

Ugorjunk most egy nagyot a spirituális szint, a  piramis csúcsa irányába. Spirituális szinten egyik kiváló technika a tudatos jelenlét gyakorlata, ami leginkább meditációs technikákkal köthető össze. Régóta foglalkozom meditációval, és sokféle technikát magam is kipróbáltam. Leegyszerüsítve: A nyugati emberek többsége izgő-mozgó, nyughatatlan tele lelki-fizikai feszültséggel. Az ilyen ember nem tud nyugodtan leülni meditálni, képtelen lesz rá. Valószínűleg a dinamikus meditáció már jó eredményt hozna számára. Lennének mások,akiknél a meditációs gyakorlatokat ideális lenne összekapcsolni pszichoterápiás módszerekkel a hatékonyabb haladás érdekében. 

A egyén aktuális tudatszintje, szemléletmódja is meghatározó tényező egy- egy módszer kiválasztásánál.

Az egészség minden síkján/ testi-lelki-szellemi/ egyénre szabott módszerek szükségesek, az egyéni különbségek miatt/ életkor, nem, egészségi állapot, szemléletmód, fizikai aktivitás, stb./

Az egészségfejlesztést a jóval nagyobb hatékonyság végett összekapcsoltam az önfejlesztéssel, szemléletmód fejlesztéssel.

Valójában sem orvos, sem természetgyógyász, sem pap nem gyógyíthat meg, csak TE saját magad. Más szóval: aktívan felelősséget kell vállalnod az egészségedért. 

Készítettem egy PDF-et, az “ Építsd fel a saját egészség-piramisod” címmel. Letöltésével megismerkedhetsz egy haladó, integrált szemléletmóddal, amely elindít a változás útján, amelyre sokan még egyelőre nem képesek. 

Az egészség kapcsán a média fő áramlata félreinformál bennünket, és elhallgat hatékony egészséget támogató módszereket, illetve indokolatlanul túlsúlyba helyez másokat, amelyről a későbbiekben szándékom fellebbenteni a fátylat.

TÖLTSD LE A TUDATALATTI PROGRAMOZÁSA ÚTMUTATÓT

 

- A leggyorsabb út a vágyak megvalósításához

- A hagyományok és a kvantumfizika által igazolva

- Ne engedd át másoknak az életed irányítását

- Programozd a saját elmédet

Sikeresen letöltés!

TÖLTSD LE A TUDATOS TEREMTÉS ÚTMUTATÓT

 

A MODERN IDŐK TUDATOS TEREMTÉSE

- A régi módszerek már elavultak

- Több, mint a vonzás törvénye

- Gyorsan elsajátítható módszerek

Sikeresen letöltés!

Kérlek add meg,

hová küldhetem az ingyenes

útmutatót!

Sikeres letöltés! A PDF a megadott email címedre megy!

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

 

Kérlek add meg, hová küldhetem az ingyenes útmutatót!

You have Successfully Subscribed!

ÖNBIZALOMNÖVELŐ FORMULA

 

 Út az anyagi bőséghez

Sikeresen letöltés!

ÚTMUTATÓ

LETÖLTÉS

 

 

A mindfulnessről olvashatunk számos könyvet, de amíg ki nem próbáljuk, mit is jelent pontosan csinálni( gyakorolni a meditációt, addig nem fogjuk pontosan tudni mi is az )

 

Sikeresen letöltés!

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg a barátaiddal!

Shares