Barion Pixel

Hogyan fogadd el önmagad és légy boldogabb

Sokan beszélnek az önbizalomról és az önbecsülésről, mintha ez a két fogalom ugyan lenne, de ez nem igaz. Az önbizalom olyan cselekvéshez kötődik, amellyel magabiztos lehetsz az élet egyik területén, de nem egy másik területen.

Az önbecsülés az jelenti, hogyan értékeled magad és a helyed a világban. Van némi átfedés abban az értelemben, hogy ha nagyon alacsony önbecsülésed van, akkor valószínű, hogy nem leszel nagyon magabiztos.

Ha nem hiszed, hogy létrehozhatod a kívánt életet, meg kell vizsgálni az önbecsülésed.

Az önbecsülés önmagunk elfogadásával kezdődik. Elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk. Elfogadod magad, hogy ki vagy, vagy te vagy az a személy, aki nem érzi jó magát a saját bőrében?

Csupán önmagad elfogadásával élhetsz teljesebb, boldogabb életet.

Nézzük meg, hogyan lehet az önbecsülés energiaszintnövelő érzését elérni:

Az első lépés az, hogy tegyél fel magadnak néhány kérdést:

Kivé szeretnél válni? Jellemezd részletesen ezt a személyt.

Milyen dolgok érdekelnek?

Van valami, vagy valaki, akit elveszíthetsz, ha elkezded élni a saját, igazi életed?

Írd le részletesen a válaszokat. Így van egy teljes körű leírásod azon személyről, aki szeretnél lenni.

Írd le azt is, hogy miért szeretnél  az általad elképzelt személlyé válni?

A folyamat során meg kell értened és elfogadnod, hogy senki sem tökéletes. Minden személynek hibája van, és meg kell tanulnod a hibáiddal együtt élni. Az önelfogadás az alapvető kulcs, hogy elkezd élni a kívánt életed.

Honnan tudom, hogy elfogadtam Önmagam?

Miután megválaszoltad a fenti kérdéseket, győződj meg arról, hogy mindennapi életed olyan módon történik, amely lehetővé teszi, hogy elfogadd magadat. Ez megköveteli, hogy életedet belülről kifelé éld, vagyis a cselekvéseidnek az önelfogadás legyen az alapja.. Ahelyett, hogy mások diktálnák, hogyan élj; vállald a felelősséget, és határozd meg a saját életednek a menetét.

Az önelfogadáshoz alábbiak  szükségesek:

  1. Ismerd meg a vágyaid, valódi céljaid

A valódi vágyak felismerése egy folyamat. A társadalmi neveltetésből adódóan hajlamosak vagyunk mások céljait követni.

Általában a célokról elmondható, hogy kedvező ,ha a fontosabb céljaink más emberek szolgálatával van összefüggésben. Ez nem feltétlenül jelenti, hogy a céljaid szorosan a munkáddal, a hivatásoddal kapcsolatos.

Érdemes feltérképezni a képességeid, mit szeretsz csinálni, mi érdekel a legjobban, miben vagy ügyes, tehetséges. Az erősségeid pedig érdemes fejleszteni.

  1. Élj az értékeid szerint

Az értékek rendkívül lényegesek az ember életében. Az értékrendszered alapján döntöd el, hogy  milyen magatartást fogadsz el és melyeket nem. Az értékrendszereid is érdemes átvizsgálni, mert sokat a neveltetésből adódóan automatikusan elfogadtál. Ezek a tudattalanba süllyedt információk talán már nem érvényesek. Akár ismered az értékrendszereid,akár nem meghatározza életed menetét.

  1. A  célok hatékony beállítása

Sokan azt mondják, hogy céljaik vannak, de a vágyaik sokkal nagyobbak a kitűzött céljaiknál. Amikor a célok elérésére törekszünk, hamar elfogy a lelkesedés. Ennek fő oka, hogy ezeket a célokat általában a társadalom és a környezetük befolyásolja, alakította ki.

Nem saját szükségleteik, vágyaink alapján éljük az életünket.  Ha a cél nem a saját, belső igényeidből, vágyaidból táplálkozik; fel fogod adni, amint elér egy bizonyos nehézségi szintet a cél elérése. Így gyakorta kudarcra ítéled magad.

Ehelyett a céloknak belülről kell származnia. Természetesen vannak dolgok, bizonyos kötelességek, amit meg kell tenni, de mindeközben igyekezz azzá válni, aki lenni szeretnél.

Fontos, hogy a célok prioritást kapjanak. Sajnos a legtöbb ember nem a valódi céljaira összpontosít. Materialista életszemléletük által vezérelve nem veszik észre lelki igényeiket. Az állandó anyagiak utána hajsza végül nagyfokú kiábrándultsághoz vezet.

  1. Az idő értéke

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy felfedezzük, hogy valaki valóban elfogadja-e magát, hogy nézzük meg, hogyan tölt az idejét. Az az egyén, aki lényegtelen dolgokat cselekszik, halogat valójában nem értékeli, nem fogadja el önmagát, alacsony szintű az önbecsülése.

Kerülj a saját életed középpontjába, légy fontos és értékes önmagadnak.

Csak ezek után adhatsz valódi prioritást a feladataidnak. Ne áldozd fel magad másokért. Meg kell tanulnunk határozottan nem-et mondani. Mások időnkénti visszautasítása nem azt jelenti, hogy nem segítünk másoknak. Inkább azt, hogy nem cselekszünk önmagunk rovására.

A vállalkozásom építésénél én is elkövettem egy hibát. Sokaknak segítettem mindenféle ellenszolgáltatást nélkül, de annyira túlterheltem magam, hogy a saját életemre, közeli kapcsolataimra, az egészségem ápolására nem maradt időm. Az ilyen hozzáállás pedig hosszú távon valójában senkinek sem lesz jó. Egy kimerült, magával egyáltalán nem törődő ember nem tud másoknak sem segíteni.

El kell fogadni még a saját önzőségünket is. Az a gyermek, akit a szülei soha nem hagytak önző módon viselkedni, még késői felnőtt korában is önző lesz.

A lecke egyszerű. Saját magunk rovására nem segíthetünk másoknak. Végezd el a saját munkádat, majd nézd meg, hogy mennyi idő áll rendelkezésedre, hogy segíts másoknak.

Ne add fel az álmaid csak azért, mert a barátaid vagy a családod nem fogadja el, vagy tudatlan módon lebeszélnek róla.  Mindig próbálj őszinte lenni önmagadhoz.

Mielőtt lefeküdnél értékeld a napod.

Kérdezd meg, hogy ma a helyes döntéseket hoztam meg? Mit tehetnék legközelebb jobban Ez az egész utazás, amikor elfogadod önmagad, időbe telik, és igen, nem mindig könnyű…

Ahhoz, hogy az önmagunk elfogadását a mindennapi életünkben megvalósítsuk, összpontosítani szükséges  a céljainkra, a víziónkra, és megvizsgálni azt, milyen cselekvésekkel töltjük az időnket.

Ha ezt megteszed, akkor önmagad elfogadása könnyűvé válik, és hamarosan boldogabb és egészségesebb életed lesz.

Kezdj el élni még MA!

TÖLTSD LE A TUDATALATTI PROGRAMOZÁSA ÚTMUTATÓT

 

- A leggyorsabb út a vágyak megvalósításához

- A hagyományok és a kvantumfizika által igazolva

- Ne engedd át másoknak az életed irányítását

- Programozd a saját elmédet

Sikeresen letöltés!

TÖLTSD LE A TUDATOS TEREMTÉS ÚTMUTATÓT

 

A MODERN IDŐK TUDATOS TEREMTÉSE

- A régi módszerek már elavultak

- Több, mint a vonzás törvénye

- Gyorsan elsajátítható módszerek

Sikeresen letöltés!

Kérlek add meg,

hová küldhetem az ingyenes

útmutatót!

Sikeres letöltés! A PDF a megadott email címedre megy!

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

 

Kérlek add meg, hová küldhetem az ingyenes útmutatót!

You have Successfully Subscribed!

ÖNBIZALOMNÖVELŐ FORMULA

 

 Út az anyagi bőséghez

Sikeresen letöltés!

ÚTMUTATÓ

LETÖLTÉS

 

 

A mindfulnessről olvashatunk számos könyvet, de amíg ki nem próbáljuk, mit is jelent pontosan csinálni( gyakorolni a meditációt, addig nem fogjuk pontosan tudni mi is az )

 

Sikeresen letöltés!

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg a barátaiddal!

Shares