Barion Pixel

Mi is az a tudatalatti és hogyan befolyásolja az életünket?

A tudatalatti az egyik legerősebb erő, amely meghatározza, hogy mit cselekszünk, hogyan élünk. A tudatalatti elme működteti az automatikus testi folyamatokat, például a növekedést ,a gyógyulást,  több száz összetett testi folyamatot. A tudatalatti az érzelmek székhelye, és irányítja a túlélési ösztöneket, válaszokat, az üss vagy fuss reakciókat.

Gustave Geley / Gusztáv Zsülé/, a neves francia pszichológus a tudattalantól a tudatosig című könyvében írta: „Nincs olyan művész, tudományos ember vagy író, akik személyes tapasztalataik alapján nem ismernék a tudatalatti elme  páratlan fontosságát. ” nem kell elolvasni a könyvet, 5 percben elmondom a lényeget:

A tudatalatti elme irányítja a megtanult, automatizált viselkedés két típusát:

  1. Fizikai tevékenységek, például séta vagy kerékpározás
  2. Mentális események, például az élet dolgaihoz való hozzáállás.

A tudatalatti elme tárolja az emlékezetet (minden valós és elképzelt élettapasztalatot tartalmaz). Ami érdekesség, hogy a tudatalatti elme nem tesz különbséget, hogy a bejövő információk valósak, elképzeltek, vagy éppen hamisak, hasznosak vagy ártalmasak a számunkra.  Ezenkívül betegségeket okozhat, de gyógyíthat is. Növelheti a stresszt, de enyhítheti is.

Az egyik legfontosabb tényező,  a tudatalatti elme rendkívüli képessége az információk feldolgozására. Ebben a tekintetben sokkal hatékonyabb és eredményesebb, mint a tudatos elme. Egy tanulmány szerint, a tudatalatti elme másodpercenként körülbelül 400 milliárd bit információt dolgoz fel, és az impulzusok akár 160 000 km/óra sebességgel haladnak! Ezt a hatalmas sebességet hasonlítsuk össze  a tudatos elmével, amely másodpercenként csak körülbelül 2000 bit információt dolgoz fel, és impulzusai csak 150-250 km / h sebességgel haladnak. gondoljuk csak bele abba a csodába, hogy testünk minden sejtje tudja, minden ezred másodpercben mit kell tenni. Mekkora bajban lennénk, ha a szervezetünk működését a tudatos elmerészünk irányítaná, nos hát erre nem képes.

..de itt van még valami más is: Számos döntésünk, amelyet meghozunk, a tudatalatti elménkbe írt mély hiedelmeken, hitrendszereken alapulnak. Jónéhány ilyen hitrendszernek csak az ismétlések révén van valódi ereje. 

Mi az, ami a számunkra ebből érdekes:

Számos módja van a tudatalatti megváltoztatásának, programozásának. Nézzük a legfontosabbakat: 

HIPNÓZIS

A hipnózis  szótól nem kell megijedni. Nem valami előző életes utaztatást jelent, igazából „csak” módosult tudatállapotról van szó, amelyben  az EGO ki van kapcsolva, így a tudatalattival sokkal gyorsabban és hatékonyabban meg lehet oldani a problémákat. Legyen ez az önbizalomhiány, , stressz levezetés, fogyás, elengedés, bármi, ami tudatos szinten hosszú ideig tartana. Hipnózis alkalmával tudjuk használni a Theta rezgés állapotot, és felhasználhatjuk arra, hogy tudatosabb módon újraprogramozzuk a tudatalatti elménket. És a csodálatos dolog az, hogy az átlagember könnyen hozzáfér ehhez az állapothoz naponta kétszer. 

…és, hogy mikor  van ez az időpont? , – éppen elalvás előtt, és éppen ébredés után közvetlenül,  ahol hatékonyan „hipnotizálhatjuk” magunkat. Ahogy elalszunk az elme az aktív Béta állapotból az Alpha-ba, majd a Theta-ba megy, mielőtt ténylegesen elalszunk. A Theta ablak a leginkább fogékony állapotunk, és jól reagál a programokra, amit ilyenkor a tudatalatti elménkbe ültetünk. A tudatalatti programozás az egyik módja annak, hogy a korlátozó programokat felülírjuk az új hitrendszerrel,  amelyeknek a hatását a fizikai világban, a tudatos teremtés során meg akarunk tapasztalni.

ISMÉTLÉS

 – érdekes tény, amit már említettem, hogy a tudatalatti részünk nem ismeri a különbséget a képzelet és a valóság között. A tudatalatti pozitív változásokra való átprogramozásának másik módja az új hitrendszerek megfelelő beprogramozása, hozzáadott erős érzelmek kíséretében, amit célszerű megismételni többször a nap folyamán, mintha új készségeket tanulnánk.

Nem elég papírra írt  pozitív megerősítéseket ragaszgatni a falra, a lelkesedést érezni kell. Ez kezdetben nem igazán könnyű, ha jelentős különbség van a jelenlegi és a kívánt állapotunk között. Például, ha egy súlyos beteg azt mondja: „Egészséges vagyok”. egészséges vagyok) De az ismétlés akkor is működik, ha nagyon különbözik a jelenlegi helyzetünktől, ha úgy igazán szívből, hittel akarjuk azt, amire valóban vágyunk.

 NAGY HATÁSÚ ESEMÉNYEK

dőnként történik valami, ami teljesen áttöri a határokat és erőteljes ablakot, lehetőséget hoz létre a csodával határos változásokhoz. Ezek az események sokszor valamilyen válság hatására következnek be. (kritikus betegség, szeretett ember elvesztése, súlyos vészhelyzet) vagy akár áldás formájában is megjelenhetnek ( gyermek születése, lelki társ megismerése), és ezeknek a pillanatoknak a hatása annyira mély. hogy radikális eltérést tapasztalunk létezésünk addig megszokott, korlátolt  módjától.

A csodával határos gyógyulások csak az egyik bizonyíték, hogy a tudatalatti elme erejének a kihasználása, milyen felfoghatatlan hatással bír az anyag szintjén, a testi gyógyulást szintjén. Ez a képesség valójában mindannyiunk számára elérhető, ha megtanuljuk a megfelelő módszereket, illetve egyszer valóban elhisszük, hogy a hitnek/ ami a kvantummezőben dolgozik/, óriási átalakító ereje van. 

TUDATOSÍTANI KELL, HOGY MIT NÉZÜNK ÉS HALLGATUNK

– ha csak negatív televíziós műsorokat nézünk, és depressziós zenét hallgatunk, akkor ez beprogramozza a tudatalattit. Nézzünk ezek helyett olyan műsorokat, amelyek pozitív értéket adnak hozzá az életünkhöz. Ezzel nem azt mondom, hogy homokba kell dugni a fejünket, és ne vegyünk tudomást az élet sötét oldaláról, de  vigyázni kell, hogy bármit olvasunk, nézünk, hallgatunk,azt nagy tudatossággal tegyük. Válasszuk ki,hogy mi az, amit a tudatalattiba beengedünk, és mi az amit nem.

HASZNÁLJUK KI AZ ELALVÁS ELŐTTI 5 PERCET

 – Ez az varázslatos idő az elalvás előtt , amikor az agyad alfa- vagy theta-állapotban van, és ez egy kifejezetten nagyon fogékony állapot az építő jellegű képek, gondolatok tudatalattiba ültetésére. Sajnos a legtöbb ember a napi feldolgozatlan problémáit, kapcsolati feszültségeit magával viszi az álmába, amely az energiaszintet lecsökkentve fejti ki kártékony hatását. Az aggodalmak ilyen jellegű átvitele a tudatos teremtés jelentős akadálya.

Ha ezt többször megtesszük, az idő múlásával jelentősen megváltozik a tudatalatti elme, és természetesen nem építő irányban.

MEGERŐSÍTÉSEK

Azok a többször ismételt mondatok, amelyekhez erőteljes érzelmek társulnak gyorsan képesek átprogramozni a tudatalattit. 

Visszatérve, amiről eddig beszéltem: A tudatalatti aktív formálásával nagyobb jólétet, jobb egészséget, harmónikus kapcsolatokat, nagyobb szeretet és boldogságot tudunk megteremteni az életünkbe.

…és ez még mindig nem minden: létezik egy erő, ami hatalmasabb a tudatos, sőt a tudatalatti elménél, amiről majd egy másik cikkben írok. Egyenlőre elég annyi, hogy a tudatalattit munkába fogjuk.

„Akár úgy gondolod, hogy képes vagy rá, akár nem , igazad van.” – Henry Ford

Tudatos Teremtés Lépésről- Lépésre Útmutató!

Ismerd meg a gondolat megdöbbentő erejével történő teremtés 5 lépcsős formuláját. Akár kezdő vagy, akár nem, ezek a lépések mindenki számára alapvetőek, most és a késöbbiekben.

TÖLTSD LE A TUDATALATTI PROGRAMOZÁSA ÚTMUTATÓT

 

- A leggyorsabb út a vágyak megvalósításához

- A hagyományok és a kvantumfizika által igazolva

- Ne engedd át másoknak az életed irányítását

- Programozd a saját elmédet

Sikeresen letöltés!

TÖLTSD LE A TUDATOS TEREMTÉS ÚTMUTATÓT

 

A MODERN IDŐK TUDATOS TEREMTÉSE

- A régi módszerek már elavultak

- Több, mint a vonzás törvénye

- Gyorsan elsajátítható módszerek

Sikeresen letöltés!

Kérlek add meg,

hová küldhetem az ingyenes

útmutatót!

Sikeres letöltés! A PDF a megadott email címedre megy!

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

 

Kérlek add meg, hová küldhetem az ingyenes útmutatót!

You have Successfully Subscribed!

ÖNBIZALOMNÖVELŐ FORMULA

 

 Út az anyagi bőséghez

Sikeresen letöltés!

ÚTMUTATÓ

LETÖLTÉS

 

 

A mindfulnessről olvashatunk számos könyvet, de amíg ki nem próbáljuk, mit is jelent pontosan csinálni( gyakorolni a meditációt, addig nem fogjuk pontosan tudni mi is az )

 

Sikeresen letöltés!

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg a barátaiddal!

Shares