Barion Pixel

A következő cikk részleteket  tartalmaz a HeartMath Intézet által végzett kutatásból.

Az alapos tanulmányok  feltárják, hogy a szívből nyert természetes energia hogyan működik a bölcsesség és az intelligencia forrásaként. Az agy felhasználhatja a szív erejét a fokozott egyensúly, a kreativitás és intuitív képességek növelésére. Ez a kutatás sokkal mélyebb megértést ad nekünk arról, hogy a szív miért több, mint egy olyan testi motor, amely fenntartja az életet a vér áramoltatásával. Ez arra késztet bennünket, hogy felfedezzük, hogy a szívünk milyen nagy hatással lehet az életünkre, mint hatalmas és bölcs energiaforrás. 

Most már sokkal mélyebb tudományos megértésünk van számos kérdésről,amely elmagyarázza, hogyan és miért befolyásolja a szív aktivitása a szellemi tisztaságot, a kreativitást, az érzelmi egyensúlyt, az intuíciót és a személyes hatékonyságot. A kutatások szerint a szív sokkal több, mint egy egyszerű szivattyú. A szív valójában egy igen bonyolult információfeldolgozó központ, amely saját funkcionális aggyal rendelkezik, amelyet gyakran az szív- agynak neveznek, és amely az idegrendszeren, a hormonrendszeren és más úton kommunikál a koponyában lévő aggyal. A szívből kiinduló hatások befolyásolják az agy működését és a szervezet fő szerveinek nagy részét, és fontos szerepet töltenek be a mentális és érzelmi működésekben és életünk minőségében.

Számos kutatás szerint, amelyek olyan témákat vizsgáltak meg, mint az intuíció elektrofiziológiája és a szív mágneses mezeje, amely a testen kívülre sugárzik, és olyan információkat hordoz, amelyek más embereket és még a háziállatokat is érintik, és összekapcsolják az embereket meglepő módon. 

Szív-agy kommunikáció

A HeartMath elmagyarázza, hogy hagyományosan a korábbi kutatások tanulmányozták az agy és a szív közötti kommunikációs utakat de csak egyirányú perspektívából… a szív válaszai az agy parancsaira. Az intézet kutatásaiból most már megértjük, hogy ez egy kétirányú kommunikációs út.

Megtudjuk azt is, hogy a szív és az agy közötti kommunikáció valójában egy dinamikus, folyamatos, kétirányú párbeszéd, amelyben a két szerv folyamatosan befolyásolja a másik funkcióját.

A kutatások kimutatták, hogy a szív négy fő módon kommunikál az agykal: neurológiailag (az idegimpulzusok átvitelén keresztül), biokémiai úton (hormonok és neurotranszmitterek révén), biofizikailag (nyomáshullámokon keresztül) és energetikailag (elektromágneses tér interakciók révén). Mindezen vezetékek közötti kommunikáció jelentősen befolyásolja az agy aktivitását. A kutatások azt is feltárják, hogy a szív által az agynak küldött üzenetek is befolyásolhatják a teljesítményt.

Tanulság:  Ha megtanuljuk megváltoztatni az érzelmeinket, illetve megfelelően reagálni az éppen felbukkanó érzelmeinkre megváltoztatjuk a szív által sugárzott mágneses mezőbe kódolt információkat, és ez saját magunkon kívül hatással lehet a körülöttünk lévőkre is.

A cikk kivonata a HeartMath Intézet által a „Heart of the Heart” kutatásából származik.

TÖLTSD LE A TUDATALATTI PROGRAMOZÁSA ÚTMUTATÓT

 

- A leggyorsabb út a vágyak megvalósításához

- A hagyományok és a kvantumfizika által igazolva

- Ne engedd át másoknak az életed irányítását

- Programozd a saját elmédet

Sikeresen letöltés!

TÖLTSD LE A TUDATOS TEREMTÉS ÚTMUTATÓT

 

A MODERN IDŐK TUDATOS TEREMTÉSE

- A régi módszerek már elavultak

- Több, mint a vonzás törvénye

- Gyorsan elsajátítható módszerek

Sikeresen letöltés!

Kérlek add meg,

hová küldhetem az ingyenes

útmutatót!

Sikeres letöltés! A PDF a megadott email címedre megy!

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

 

Kérlek add meg, hová küldhetem az ingyenes útmutatót!

You have Successfully Subscribed!

ÖNBIZALOMNÖVELŐ FORMULA

 

 Út az anyagi bőséghez

Sikeresen letöltés!

ÚTMUTATÓ

LETÖLTÉS

 

 

A mindfulnessről olvashatunk számos könyvet, de amíg ki nem próbáljuk, mit is jelent pontosan csinálni( gyakorolni a meditációt, addig nem fogjuk pontosan tudni mi is az )

 

Sikeresen letöltés!

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg a barátaiddal!

Shares