Barion Pixel

Miért nem ér semmit, ha  nem érintjük a spiritualitás  világát? Miért nem ér semmit, ha a megváltást a spiritualitás, az ezotéria világától reméljük?

Már több mint két évtizede foglalkozom meditációval. Teszteltem, kipróbáltam számos meditációs technikát, és  spirituális módszert. Megtapasztaltam, hogy a spiritualitás világa olyan nagyszerű lehetőség, amelyet nagy kár lenne kihagyni. Új szintre emeli az ember életminőségét, illetve emelheti.

Miért mondom ezt?

A spiritualitás valóban csodálatos lehetőség, ám útvesztőiben mégis nagyon könnyű eltévedni. Még a spirituális utam elején sokat olvastam meditációról, különféle transzállapotokról, de addig amíg magam nem éltem át ezen tudatállapotokat, állandóan kételkedtem benne. Most már kétségek nélkül tudom, hogy a spiritualitás, és más dimenziók valóban léteznek. Számos veszélyt, zsákutcát rejthet azonban magában.

  1. Az egyik markáns veszély, hogy a spirituális útra tévedők menekülési útvonalként használják. A megoldatlan konfliktusokat még mélyebbre tolják, és a spiritualitás világában együgyű módon szinte lebegnek. Számos emberrel találkoztam, akik a spirituális emelkedés után mély spirituális zuhanást éltek át. Nem csupán spirituális zuhanást, de az anyagi helyzetük, a kapcsolataik is romlásnak indultak. 

    A spirituális útvesztők kivédésének a lehetőségei, ha a szemléletmódunkat fejlesztjük. A valódi spiritualitás nem jelenti a testünk, a kapcsolataink, az anyagi helyzetünk elhagyagolását. 

    Vannak olyan ismert spirituális tanítók, akik már a harmadik váláson, ötödik gyermeken vannak “túl”, mégsem veszik észre, hogy itt valami nem stimmel. Megértem az angyalhívás vonzerejét, a gonosz szellemek testből, lakásból való kiűzését, elengedését, de…

… mikor  élethelyzetünk sorozatosan nem oldódik meg, érdemes az” itt” és “most”-ban is gondolkodni, és rendbe tenni a dolgokat.

Könnyű elmenekülni az angyalok világába és másba. Régen azt hittem, hogy milyen könnyű a spirituális élet, ma már tudom, hogy számos lehetőséget rejt magában, de a kihívás is jóval nagyobb. Aki a földön nem veti meg szilárdan a lábát a “lila ködben”, ott “fent” menthetetlenül elveszik, felesleges köröket futva. Ez hasonló ahhoz, aki a saját hazájában anyagi tekintetben életképtelen, az külföldön is az marad.

A dolgokat folyton kimeditálni magunkból nem a legnívósabb megoldás, mert attól még, hogy csupán szemlélődünk, az elrendezetlen dolgaink még mind fizikai, mind lelki síkon hatnak ránk, sőt hátráltatják a spirituális emelkedést.

  1. A másik gyakori veszély a gonosz erők hibáztatása

Ebben persze megint van igazság. Ősi magyar hagyományaink is megemlítik a gonosz erőket. Itt se essünk át azonban át a “ló túlsó oldalára”. Nem merném állítani, hogy néha nem egy ártó szellem kiűzése a megoldás, de….

…elsőként nézzük át racionálisan az adott helyzetet. Sokan a betegségük okát az energiájukat lecsapoló gonosz szellemekben látják. 

Helyette nézzük meg türelmesen, hogy mi lehet egy-egy betegségünk fizikai- és lelki oka. 

A betegségeknek a legtöbb esetben  értelemhordozó szerepe van. 

Betegségeinket sok esetben a nem megoldott lelki konfliktusaink okozzák.

 Egy betegség mindig egy esély, ha felismerjük, hogy egy-egy megbetegedésünknek mi a szerepe az életünkben,. A felismerések által önismeretünk is gazdagodik, fejlődünk. A  felismeréseinket nem pótolja sem az ördögűzés, sem szellemgyógyászat, és semmiféle spirituális technika. Attól, mert spirituálisak lettünk még az elménket ne dobjuk el ,akkor sem, ha néha úgy viselkedik, mint egy kisgyermek.

c A VIZUALIZÁCIÓ GYAKO: ” A spiritualitásnak számos zsákutcája létezik még, de nem lenne helyes ezekkel túl sokat foglalkozni.

A megoldás igen tömören is leírható: ismerjük meg az egyensúly szellemi törvényét, és használjuk is tudatosan.

Az egyik nagyon fontos tézis, aki a spiritualitás világába csöppent, még ne tagadja meg a gondolatok  világát, életünkben betöltött óriási szerepét. 

Most jön a lényeg: A gondolatainknak megdöbbentően nagy teretmő ereje van. Életmódtanácsadó terapeutaként tapasztaltam a klienseim körében, hogy a gondolatok, az élethez való belső hozzáállás sokkal erőteljesebb egészségjavító hatással bír, mint az egészséges táplálkozás, vagy akár a különféle tisztítókúrák. A jól megválasztott meditációs technika nem más, mint tudattisztítás. ..de ez önmagában nem elég! A cikkben leírom, hogyan tudjuk a megfelelő meditációs technikát felhasználni, hogy meggyorsítsuk a gondolataik teremtő erejét:

Más szavakkal:

Ha képesek vagyunk a saját gondolatainkat egy kis távolságból szemlélni, akkor képesek is vagyunk azokat nagyon hatékony módon irányítani. A negatív gondolatok többé már nem veszik át a szerepet az életünk irányítása felett. Képesek  leszünk pozitív, teremtő gondolatoknak elegendő energiát adni, hogy azok kvantum sebességgel, mégegyszer mondom, mert hihetetlennek hangozhat, kvantum sebességgel a céljaink felé repíteni. Ez a legtöbb embernek azért nem sikerül, mert hiába fogalmaz  a vizualizáció gyakorlata során  pozitív gondolatokat, mint például egészséges vagyok”, ha megszólal egy belső hang, amely azt mondja: ” dehogy vagy egészséges, miért ámítod magad”. Nos ez az a kétely, ami lerombolja a mentális teremtés hatékonyságát.

 

“ATudatos Teremtés a Gyakorlatban” című kurzusban bemutatom, hogy az elme kétféle üzemmódja, hogyan szolgálhatja testi-lelki egészségünket, kiegyensúlyozott spirituális fejlődésünket. A szemléletmód mellett azonban a kurzus fő témája a tudatos teremtés professzionális technikáinak az elsajátítása.

Az elméleti ismereteket gyakorlati feladatokkal ötvözve  feltárom, hogy a spirituális technikák, illetve azok gyakorlása, hogyan segítheti az életminőségünk javítását, felhívva a figyelmet a korlátaira, veszélyeire is. 

Nagyon fontos, hogy a kurzusban a spiritualitás mellet kiemelem a racionális elme szerepét, az objektivitásra törekvő gondolkodásmódot. Feltárom azokat a tudatalatti blokkokat, amely megakadályoznak bennünket, hogy a saját álmainkat, a saját életünket éljük.

 

Annak ellenére, hogy fontosnak tartom az anyagi világot, a racionális elme szerepét, nem tagadom meg a misztikát, akár a számmisztikát sem. 

Ne feledjük a hármas szám csodáját. Néhány példa: test-lélek-szellem, atya-anya-fiú/gyermek/, a három alapszín, a piros, a kék és a sárga, múlt-jelen-jövő,népmeséink hármas száma, a magyar táltosaink szentháromsága, a szeretkezés-szerelem-szeretet. 

Ha érdekel a táltosaink hagyatéka, illetve az ősi, magyar bölcselet, szívből ajánlom a következő cikket:  https://www.vitalgalaxy.hu/az-osi-magyar-vallas-szentharomsaga/

Ezeknek a hármasságoknak minden része fontos. 

A kérdés, hogyan állítsuk munkába a misztikusnak tűnő hármas számot életünk bármely területén?

A  kurzusban foglaltak -ha a misztikus vetületét nézzük- a nulla, a három és a hetes szám köré rendeződnek, logikailag is jól látható,  könnyen érthető módon,felhasználva a számmisztikában rejlő óriási lehetőségeket .

A kurzusról bővebb információ elérhető az alábbi linken:

Tudatos Teremtés a Gyakorlatban

TÖLTSD LE A TUDATALATTI PROGRAMOZÁSA ÚTMUTATÓT

 

- A leggyorsabb út a vágyak megvalósításához

- A hagyományok és a kvantumfizika által igazolva

- Ne engedd át másoknak az életed irányítását

- Programozd a saját elmédet

Sikeresen letöltés!

TÖLTSD LE A TUDATOS TEREMTÉS ÚTMUTATÓT

 

A MODERN IDŐK TUDATOS TEREMTÉSE

- A régi módszerek már elavultak

- Több, mint a vonzás törvénye

- Gyorsan elsajátítható módszerek

Sikeresen letöltés!

Kérlek add meg,

hová küldhetem az ingyenes

útmutatót!

Sikeres letöltés! A PDF a megadott email címedre megy!

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

 

Kérlek add meg, hová küldhetem az ingyenes útmutatót!

You have Successfully Subscribed!

ÖNBIZALOMNÖVELŐ FORMULA

 

 Út az anyagi bőséghez

Sikeresen letöltés!

ÚTMUTATÓ

LETÖLTÉS

 

 

A mindfulnessről olvashatunk számos könyvet, de amíg ki nem próbáljuk, mit is jelent pontosan csinálni( gyakorolni a meditációt, addig nem fogjuk pontosan tudni mi is az )

 

Sikeresen letöltés!

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg a barátaiddal!

Shares