Barion Pixel

Vajon mi a porckopás valódi megoldása?

Számos írás javasolja a háztartási zselatin fogyasztását kollagénpótlás címszóval, ám ehhez nem árt tudnunk, hogy háztartási zselatin hosszú fehérje láncú anyag a zseléképzés miatt, rettentően nehezen emészthető. A háztartási zselatint fogyasztók erős gyomorégésről, intenzív hasmenésről panaszkodtak, így rövid időn belül felhagytak annak fogyasztásával.

Ugyanez a helyzet a halfeldolgozás során „előállított” kollagénekkel is, az olvasó fantáziájára bízzuk vajon miből is készülhet valójában az ilyen „táplálék kiegészítő készítmény” (pontosan tudjuk, hogy hulladékból). Az artrózis / izületi porckopás/tekintetében azonban nem lehetünk könyörületesek az étkezési trendekkel! Ki kell jelentenünk, hogy a porc visszaépítése szempontjából rendkívül értékes táplálék például a sertés csülök-, köröm- és bőrpörkölt, valamint a hagyományos kocsonya.

Nagyanyáink még ismerték a kocsonya izületi porcokra gyakorolt áldásos hatását. Sajnos ősi bölcseletünket máig titok övezi, pontosabban eltitkolás, melynek számos, itt nem részletezett oka van, amit kurzusaimon tárgyalok.

A kollagének esetében is roppant fontos a könnyű emészthetőség, a teljes aminosav bázis felszívódása végett, ezért élettani és porcépítési szempontból egyedül a hidrolizált, I-es típusú, az emberi genomnak legmegfelelőbb sertés kollagén jöhet szóba.

Nincsenek jó hírem a vegetáriánus és vegán olvasóknak, ugyanis a közhiedelemmel ellentétben a porcok számára létfontosságú I-es típusú kollagének,melyek nem pótolhatóak növényi eredetű táplálékkal. Jó hírem van viszont a hölgyeknek, ugyanis a sertés kollagén fokozott bevitele a porcépítés „mellékhatásaként” jelentősen csökkenti a bőr öregedését, a tesztalanyok nem egy esetben 10-15 évvel néztek ki fiatalabbnak (többéves kúra után) a koruknál.

Sajnos a porcvédő kapszula és a “porckopás” iparban is érvényesül a hírhedt gyógyszergyártói trend: nem a gyógyulás a lényeg, hanem a folyamatos fogyasztás. A kapszulák számos esetben nem kevés fájdalomcsillapítót tartalmaznak, amelyek ugyan enyhítik a tüneteket, ezáltal azt a hamis érzetet keltik, hogy a gyógyulás útjára léptünk, ezzel szemben a fájdalomérzet kiiktatásával, a tünetmentességgel és a nem kellő mennyiségű kollagénbevitellel hihetetlen károkat okoznak. Mondhatjuk úgy, hogy az ilyen kezelésben részesülő páciens mosolyogva, fájdalommentesen darálja nullára saját porcait kenőanyag hiányában.

A kocsonyafőzés fortélyairól és az izületek megóvásáról az EGÉSZSÉGKÖZPONT  facebook zárt csoportban írok.

Az EGÉSZSÉGKÖZPONT nevű zárt csoporthoz való csatlakozás az alábbi szövegre kattintva elérhető:

 

TÖLTSD LE A TUDATALATTI PROGRAMOZÁSA ÚTMUTATÓT

 

- A leggyorsabb út a vágyak megvalósításához

- A hagyományok és a kvantumfizika által igazolva

- Ne engedd át másoknak az életed irányítását

- Programozd a saját elmédet

Sikeresen letöltés!

TÖLTSD LE A TUDATOS TEREMTÉS ÚTMUTATÓT

 

A MODERN IDŐK TUDATOS TEREMTÉSE

- A régi módszerek már elavultak

- Több, mint a vonzás törvénye

- Gyorsan elsajátítható módszerek

Sikeresen letöltés!

Kérlek add meg,

hová küldhetem az ingyenes

útmutatót!

Sikeres letöltés! A PDF a megadott email címedre megy!

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

 

Kérlek add meg, hová küldhetem az ingyenes útmutatót!

You have Successfully Subscribed!

ÖNBIZALOMNÖVELŐ FORMULA

 

 Út az anyagi bőséghez

Sikeresen letöltés!

ÚTMUTATÓ

LETÖLTÉS

 

 

A mindfulnessről olvashatunk számos könyvet, de amíg ki nem próbáljuk, mit is jelent pontosan csinálni( gyakorolni a meditációt, addig nem fogjuk pontosan tudni mi is az )

 

Sikeresen letöltés!

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg a barátaiddal!

Shares