Barion Pixel

Mit érdemes tudni a homotoxikológiáról?

A homotoxikológia a homeopátia és a toxikológia tudományok házasságából született. Hitvallása szerint minden betegség tulajdonképpen a szervezet válasza a benne lévő mérgekre.

A betegség nem más,  mint törekvés az egyensúlyi állapot visszaállítására.

A homotoxin szó szerint emberi mérget jelent ,ami ártalmas az emberi szervezetre. A homotoxikológia elmélete szerint a betegségeinket méreganyagok okozzák.

Ezeket az anyagokat egyszerűen két nagy csoportra lehet osztani:  külső mérgekre és belső mérgekre.

A szervezet ezektől a mérgektől egyszerűen meg akar szabadulni.  Kísérletet tesz arra hogy ezeket a mérgeket valamilyen módon semlegesítése.

A betegségek tünetei nem mások, mint a szervezet harca a homotoxinikkal,  vagyis a méreganyagokkal szemben.

Addig, amíg a szervezet viszonylag egészséges aggódásra nincs ok,  mert a szervezet egy nagyon precíz rendszer és öntisztulása képes. Amikor a szervezet már kevésbé egészséges,  mondhatnám a szennyezés mértéke elért egy bizonyos szintet segítségre van szükség.

Ez a segítség nem antibiotikumos, nem szteroidos kezelést jelent, mert ezek a szerek csak a tünetek elnyomására képesek.

A tünetek elnyomása hosszú távon nem oldja meg a problémát, sőt elmélyíti azt.

A méreganyagok még mélyebbre bújnak a szövetekben és még súlyosabb betegség formájában jelentkeznek a későbbiekben. Ez könnyen vezet súlyos betegségekhez, akár rákhoz.

Ha a szervezet nem tudja kiüríteni a méreganyagokat ,akkor elraktározza.  Hol is tudja elraktározni? Ízületekben, zsírszövetben stb.

Mit számít , ha van egy kis úszógumi, egy kicsi székrekedés ,talán egy kicsi narancsbőr?

Gyakran ezekről nem is veszünk tudomást, csak akkor, amikor már nagyobb betegségeink jelentkeznek.

Az út nem rövid a méreganyagok több évtizedes felhalmozódásától a  betegségek megjelenéséig.

A homotoxikológia  tana szerint csak egyetlen betegség létezik, ez pedig a szervezet elsavasodása.

Dr. Reckeweg homotoxológia tana szerint a szervezet mérgeződését 6 egymástól megkülönböztethető állomás építi fel.

Ha a  szervezet egy bizonyos szakaszban nem tud úrrá lenni a mérgekkel szemben, akkor következhet a következő  fokozat, vagyis a betegség súlyosbodik.

A mérgeződés szakaszai:

1.Szakasz.

Ez a szakasz a kiválasztási fázis.  Ebben a szakaszban  a szervezet még ura a saját öngyógyító folyamatainak. Nem szükséges a méregtelenítés tudatos támogatása.  a szervezet képes kiüríteni magából a méreganyagokat.

  1. szakasz.

Reakciós fázisnak nevezzük. A reakciós fázisban a szervezet igyekszik kiüríteni a megnövekedett méreganyag mennyiséget. Ebben a szakaszban azonban már jelentkeznek különböző fájdalmak, bőrproblémák ,rossz közérzet stb.Ilyenkor bevethetőek az egyszerűbb böjtök és tisztítókúrák,  amelyek segítenek a méreganyagok kiürítésében.

  1. szakasz

A harmadik szakaszban, a lerakódási  fázisban- amennyiben a rendszeres méregtelenítést elhanyagoljuk- kialakulnak a ciszták, narancsbőr, a székrekedés, a  köszvény és -ami főként a hölgyeknek nem kellemes – a súlytöbblet.

Nagyon sokan azt gondolják hogy a súlytöbblet csökkentésére  különböző fogyókúrákat kell alkalmazni. Óriási tévedés! Az első lépés egy szakszerű méregtelenítési kúra elvégzése lenne, nem pedig az anyagcserét károsító fogyókúra!

Ez a szakasz az elsavasodásnak a kezdő szakasza.  Ebben a szakaszban már nagyon komolyan el kell gondolkodni komplex tisztítókúrák elvégzésén.

  1. szakasz

A negyedik szakasz az átitatódás fázisa.Ebben a szakaszban a mérgek a sejtbe hatolnak. Mondhatnám úgy is, hogy a szervezet még erősebben jelez ,hogy most már tényleg vegyük észre a problémát.  Ebben a szakaszban jelentkezhet komoly fejfájás, migrén, allergiák, szív- és érrendszeri problémák, rossz emésztés.

Nem kell elkeseredni, mert méregteleníteni még nem késő. Sajnos ebben a szakaszban  a méregtelenítés során jóval erősebb méregtelenítési tünetek léphetnek fel, de menni kell előre.   Megszólalt a vészharang, hogy elérkezett az idő a gyökeres életmódváltásra. Aki elég kitartó és becsületesen elvégzi a komplex méregtelenítő kúrákat a folyamatot vissza tudja fordítani. A megoldás még mindig nem a kényelmes gyógyszer adagolás.

  1. szakasz

Az 5. szakasz a degenerációs fázis. Ebben a szakaszban komoly betegségek jelentkeznek, mint sclerosis multiplex, cukor problémák, szívinfarktus  és folytathatnám a sort. Sajnos az emberek többsége még ebben a szakaszban sem kap észhez.  A fő oka ennek, a tudatlanság, félrevezetések, vagy jellembeli hozzáállás, lustaság halogatás.

  1. szakasz

Az utolsó fázisban kialakulnak rosszindulatú daganatok, a rák. Ezen a ponton a folyamat nem vagy nagyon nehezen visszafordítható.  A folyamat visszafordítása egy nagyon komplex kezelést igényel, fizikai, érzelmi, szellemi szinten. Életmódváltás,  szemléletmód váltás nélkül a gyógyulásra vajmi kevés remény maradhat.

A betegségeink jelentkezésekor fordulhatunk orvoshoz,  természetgyógyászhoz. Javaslom hogy tegyük is meg, de valójában senki nem tud bennünket meggyógyítani.

Hadd idézzek egy közmondást: “Mindenki a saját sorsának a kovácsa.”

Tudom, hogy ez egy nagyon nehéz mondat,  és ráadásul a sok baromság miatt, amit a pénzügyi érdekeltségek nyomására elhintenek, nehézzé teszi a kijutást a gödörből.

A  betegségek gyógyításának, az egészségfejlesztésnek az alapja – a hagyomány és a tudományos bizonyítékok szerint is – a szervezet fizikai megtisztítása.

Sokféle tisztítókúra létezik .Nehéz eldönteni a bőség zavarában,melyik lehet a jó számunkra. Javaslom a tisztítókúrák fokozatos megközelítését.  Kezdhetünk egyszerűbb, olcsóbb, könnyen kivitelezhető kúrákkal. aAhogy tapasztalatokban gazdagodunk, próbáljunk ki még hatékonyabb, komplex tisztítókúrákat.

A mai, szennyezett világban nincs más megoldás!

Kezdésnek javaslok egy nagyon egyszerű tisztítókúrát,  melynek az elvégzése komolyabb betegségeknél még nem hoz csodát , de elindít a tudatosság, ezzel összefüggésben  a gyógyulás útján.

TÖLTSD LE A TUDATALATTI PROGRAMOZÁSA ÚTMUTATÓT

 

- A leggyorsabb út a vágyak megvalósításához

- A hagyományok és a kvantumfizika által igazolva

- Ne engedd át másoknak az életed irányítását

- Programozd a saját elmédet

Sikeresen letöltés!

TÖLTSD LE A TUDATOS TEREMTÉS ÚTMUTATÓT

 

A MODERN IDŐK TUDATOS TEREMTÉSE

- A régi módszerek már elavultak

- Több, mint a vonzás törvénye

- Gyorsan elsajátítható módszerek

Sikeresen letöltés!

Kérlek add meg,

hová küldhetem az ingyenes

útmutatót!

Sikeres letöltés! A PDF a megadott email címedre megy!

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

 

Kérlek add meg, hová küldhetem az ingyenes útmutatót!

You have Successfully Subscribed!

ÖNBIZALOMNÖVELŐ FORMULA

 

 Út az anyagi bőséghez

Sikeresen letöltés!

ÚTMUTATÓ

LETÖLTÉS

 

 

A mindfulnessről olvashatunk számos könyvet, de amíg ki nem próbáljuk, mit is jelent pontosan csinálni( gyakorolni a meditációt, addig nem fogjuk pontosan tudni mi is az )

 

Sikeresen letöltés!

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg a barátaiddal!

Shares