Barion Pixel

Tapasztald meg a meditáció végtelen előnyeit!

A modern élet egyre inkább gyorsuló tempójával és igényeivel sokan stresszesnek és túlterheltnek érzik magukat. A coaching ügyfeleim közül sokan időgazdálkodási problémákkal küszködnek; alapvetően a nap 24 órája sem elegendő, hogy mindent megtegyenek, amit akarnak. Ez a stressz fáradtságot, türelmetlenséget, frusztrációt és számos egészségügyi problémát okozhat.

Bokros teendőink mellett sajnos éppen önmagunkra áldozzuk a legkevesebb időt.

Természetesen a világunk tempójához alkalmazkodnunk kell, de a fékevesztett rohanás kétség nélkül boldogtalanná tesz bennünket.

Kiváló módszer a rohanó tempó ellensúlyozására a meditáció gyakorlata.

A meditáció előnyei:

A meditáció művészetének elsajátításából  számos, és bizonyos tekintetben más technikákkal nem pótolható előnyökre tehetünk szert. Az alábbiakban néhány példa a meditáció művészetéből adódó sok előnyre:

A meditáció csökkenti a stresszt

A meditáció művészete egy nagyszerű módja a stresszszint csökkentésének, más szóval a stresszkezelésnek.Amikor megtanulsz meditálni, megtanulod kívülről szemlélni a világot. Megtanulod megtisztítani az elmédet a felesleges és stresszes gondolatoktól, amiket nap mint nap cipelsz magaddal, és lefelé húznak egy gyorsuló spirálban. Nevezhetjük a meditációt a  tudat tisztításának. A meditáció a fizikai szintű méregtelenítés kiváló eszköze , amelynek lenyomata érezhető a fizikai testben is.

A meditáció javítja a lelki, fizikai  egészségünket azáltal, hogy megszünteti az összes szükségtelen érzelmi terheinket.  Kevés dolog van az életedben, amelyek valóban fontosak, és a meditáció segít azonosítani a zavaró és a lényegtelen dolgokat.

Miután a meditáció segítségével megtanulod kiüríteni az elmédet az összes mentális zűrzavartól, hihetetlen módon a gondolkodásod javulásnak indul, és magabiztosabbá, koncentráltabbá valamint kreatívabbá válsz. A csendből csodálatos, tiszta gondolatok születnek.

A meditáció segít felfedezni az igazi énedet

A külvilággal való küzdelem érdekében különböző álarcokat, szerepeket veszünk fel. Ezek a külvilág felé mutatott maszkok sajnos eltakarják igazi énünket. Annyira belevarázsoljuk magunkat a szerepeinkbe / főnök, alkalmazott, üzletember, anya, apa stb./, hogy már azt sem tudjuk, hogy kik vagyunk valójában.. Ez a fajta  hitelességhiány, amely megakadályozza, hogy valódi boldogságot és tartós elégedettséget érjünk el.

A meditáció segít abban, hogy ezeket a maszkokat felismerjük, és csak akkor használjuk amikor szükségünk van rá. Csupán így találhatjuk meg valódi önmagunkat. Önmagunk megtalálása el fogja hozni azt a hivatást, amit szeretnénk, és elhozza az őszinte, igaz szerelmet.

A meditáció segít megbirkózni az érzelmek viharával

Az élet állandó változásai közepette könnyű lehet az egyik érzelemről a másikra ugrani. Ez az állandó alkalmazkodás megnehezíti a stressz kezelését, és nagyon nehézzé teszi a kapcsolatok ápolását. Ha az élet minden területén sikerül helytállni, képesek leszünk az érzelmek kezelésére és az érzelmi stabilitás szintjének fenntartására. Például, amikor a dolgok rosszul mennek, nagyon dühösek, idegesek vagyunk, ezek az érzelmek megakadályozzák a hatékony gondolkodást.

A meditáció gyakorlásával kifejlesztünk egy olyan éber tudatosságot, hogy a lehúzó, negatív érzelmeket már a keletkezésük pillanatában képesek leszünk “fülön csípni”, vagyis megszerezzük az uralmat érzelmeink irányítása felett.

A meditáció hihetetlenül hatékony eszköz az érzelmek kezelésére.

Egyszerű meditáció kezdőknek

Számos kidolgozott módszer van a meditációra.  Azonban, mielőtt fejest ugranál valamelyik meditációs módszer tanulásába, tapasztald meg  az egyszerű meditáció előnyeit.

Ez a meditációs gyakorlat kiváló bevezetés a meditációs technikákhoz:

1.

Ülj le, vagy kényelmesen feküdj le egy szőnyegre, ágyra.

2.

Csukd be a szemed.

3.

Ne szabályozd a lélegzeted; egyszerűen lélegezz orron keresztül természetes tempóban.

4.

Irányítsd a figyelmet a lélegzetre és arra, hogyan mozog a mellkas minden belégzés és kilégzés során.

Figyeld meg a mellkasod  mozgását, amikor lélegzel.

Figyeld meg a vállad, a bordád és a hasad mozgását is. Ne kíséreld meg szabályozni a lélegzeted; egyszerűen csak összpontosítsd a figyelmed a légzésed természetes ritmusának a megfigyelésére.

Ha az elméd elkalandozik- már pedig elkalandozik-, egyszerűen térj vissza a lélegzeted megfigyelésére, anélkül ,hogy a figyelmetlenségért megdorgálnád magad.

Próbáld Ki ezt a meditációs gyakorlatot kezdetben 2-3 percig, majd próbáld meg hosszabb ideig.

Ez a meditációs gyakorlat amilyen egyszerű, olyannyira hatékony. Csak el kell kezdeni, és már érezhetjük is a jótékony hatását.

Következtetés

Amikor elkezdesz meditálni, akkor észreveszed a legbelsőbb gondolataid áramlását is. Ahelyett, hogy megítélnéd ezeket a gondolatokat, csupán elkezded figyelni őket, és – mivel nem ítélkezel felettük- egyre többet megtudsz  magadról és arról, hogy mi az, ami igazán fontos a számodra. / Ítélkezéssel a gondolataid egy részét elnyomod, és így nem is leszel képes feloldani az elnyomott tudattartalom okozta feszültséget/

Automatikusan elkezded csökkenteni a szervezeted stressz szintjét azáltal, hogy azonosítod és megszünteted azokat a gondolatokat, embereket és és anyagi dolgokat az életedben, amelyek nem adnak hozzá a létezésedhez valódi  értéket. Fókuszáltabb, boldogabb, magabiztosabb leszel. Más pozitív érzelmek széles skáláját fogod egyre inkább megtapasztalni.

A meditáció valóban csodálatos eszköz. Érdemes beépíteni a napi szokásaid közé.

TÖLTSD LE A TUDATALATTI PROGRAMOZÁSA ÚTMUTATÓT

 

- A leggyorsabb út a vágyak megvalósításához

- A hagyományok és a kvantumfizika által igazolva

- Ne engedd át másoknak az életed irányítását

- Programozd a saját elmédet

Sikeresen letöltés!

TÖLTSD LE A TUDATOS TEREMTÉS ÚTMUTATÓT

 

A MODERN IDŐK TUDATOS TEREMTÉSE

- A régi módszerek már elavultak

- Több, mint a vonzás törvénye

- Gyorsan elsajátítható módszerek

Sikeresen letöltés!

Kérlek add meg,

hová küldhetem az ingyenes

útmutatót!

Sikeres letöltés! A PDF a megadott email címedre megy!

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

 

Kérlek add meg, hová küldhetem az ingyenes útmutatót!

You have Successfully Subscribed!

ÖNBIZALOMNÖVELŐ FORMULA

 

 Út az anyagi bőséghez

Sikeresen letöltés!

ÚTMUTATÓ

LETÖLTÉS

 

 

A mindfulnessről olvashatunk számos könyvet, de amíg ki nem próbáljuk, mit is jelent pontosan csinálni( gyakorolni a meditációt, addig nem fogjuk pontosan tudni mi is az )

 

Sikeresen letöltés!

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg a barátaiddal!

Shares