Barion Pixel

A „Tudatos Teremtés a Gyakorlatban” című kurzusomban részletes gyakorlatokat ismertetek, hogyan is lehet a gondolatokhoz, mint „üres edényekhez” nagytöltésű érzelmeket hozzáadni. Ebben a cikkben leírom, mi köze van a szeretetnek a tudatos teremtéshez, a rezgésszint emeléshez.

A lelki fejlettségét az mutatja, hogy mennyire ismerjük és alkalmazzuk azokat törvényszerűségeket, amelyek meghatározzák mindennapjainkat. Velünk született, természetes adottságunk a LÉLEK ISMERETÜNK, amelyet már csak oly ritkán hallunk meg. 

A neveltetésünk révén a társadalmi elvárásokat követjük automatikusan, és olyan hitrendszereket gondolunk követendőenk, amelyeknek igazság voltát nem merjük még megkérdőjelezni sem. Korlátozó hiedelmeink, hitrendszereink   gyakran nem a valóságot tükrözik.

A mindenhol jelen lévő – és  ható Spirituális  Törvényeket saját magamon tapasztaltam meg, illetve fedeztem fel és alkalmaztam a munkám során is. Hatásuk döbbenetes   felismeréseket hozott.

A spirituális fejlődésünkből, és a céljaink elérése érdekében tett lépések közül nem maradhatnak ki a következő lényegi információk:

A szeretet elve:

Szeretet és az Abszolút szeretet/ minden ok nélküli szeretet/

A szeretet fokozatokban és formákban változik. Beszélhetünk baráti szeretetről,a családtagok, az anya és gyermeke közötti szeretetről,szerelemről, igaz szerelemről stb. Ezek a szeretet formák többnyire ismertek. Sokak számára a szerelem a legnagyobb érték az életükben.  Az emberek természetesen ahhoz vonzódnak a legjobban, amit a legszebbnek, a legnagyobb értéknek találnak. 

A valódi szeretet, a minden ok nélküli szeretet, nevezhetjük isteni szeretetnek is- azonban magasabb szintű, mint az összes fent említett szeretet. Feltétel nélküli és tiszta szeretet. Maga az Abszolútum – a világ legnagyobb energiája. Mindannyiunknak van egy szikra ebből az energiából, a  tiszta tudat és szeretet, a Felsőbb Én formájában.

A feltétel nélküli szeretet különbözik a szentimentális szerelemtől. A szentimentális szerelem gyönyörű érzelemként jelenik meg, amikor egy másik személy megadja a teljesség érzését. A szerető gyakran rendelkezik olyan tulajdonságokkal, képességekkel, készségekkel, vagy olyan energiával, amelyek hiányoznak, bennünk, nem eléggé fejlettek, vagy elveszettnek hisszük. Ennek eredményeként, ha a szerelmesek együtt vannak egy ideig illuzórikus teljességet tapasztalnak. 

Lényegében senki más vagy semmi sem tehet boldoggá örökre. A szeretet és a boldogság az igaz természetünk. Csupán fel kell ismerni Ön-magunkat  és ezáltal újra csatlakozni a Magasabb Énhez és az Abszolútumhoz.

Az átlagos ember megtapasztalja és érzi valódi lényének szeretetét, az Abszolút feltétel nélküli szeretetet csak részben. Amit nem érez az ember közvetlenül, azt nem hisz el. De az univerzális igazságok léteznek függetlenül attól, hogy tudunk-e róluk, vagy sem.. Ezek közül az egyik a következő: 

„Abszolút – mindig veled van, itt van körülötted. Közelebb, mint egy testvér, mint egy anya a babájához. Közelebb van, mint a tested. Az Önvaló mindig veled van, és ez igaz a legkisebbre és a legnagyobbra. Az ember részéről a különbség csak az Önvaló felismerésének a mértéke . (Yogi Ramacharaka) 

Sokan nem ismerik fel magukban az Abszolútomot, mert a társadalom azt sulykolta belénk, hogy az emberi lény  létezésének nincs mélyebb értelme, célja. Az emberek széles tömege sok hamis információval rendelkezik, ami megzavarja vagy blokkolja az Abszolútumhoz való kapcsolatot. De mindenki érezheti ezt a szeretetet, és megtapasztalhatja az Abszolútumhoz való kapcsolatát.

Az Önvalóhoz való csatlakozáshoz meg kell nyitni az elmét.  Fell kell fedezni az élet igazságait, tanulmányozni az univerzális törvényeket és elveket. Az elmét meg kell tisztítani a mentális elhomályosulásoktól,és hamis észlelésektől. A blokkok eltávolításával lehetővé válik a szeretet áramlása.Nem kell a szeretetet megrögzötten keresned, mert ez az, ami alapvetően Te vagy, csak hagyd, hogy áramoljon.

Fontos a szív megnyitása is – a negatív energiák felismerése. Az érzelmi blokkok, amelyek a harag, a kétségek, a félelem stb. következtében keletkeznek, bezárják a szívet, és nem engedik meg, hogy megtapasztaljuk és megosszuk a szeretetet. Ezek a negatív érzések blokkolják a szeretet energia áramlását . 

„Lényünk lényege a Szeretet és a végső célunk az Isteni Szeretet elérése, és ez az élet , mert az Isteni Szeretet lényegében az emberi szív része ( „(Sri Swami Vishwananda) . 

A mester azt is elmagyarázza, hogy az Isteni Szeretet sokkal mélyebb, mint bármely érzés ,vagy bármi más, amit megtapasztalhatunk.  Az isteni szeretet nem kötődik semmilyen konkrét személyhez vagy dologhoz, hanem mindenkit és mindent áthat. Örök és abszolút igaz és valóságos. És ahogy Sri Swami Vishwananda megjegyzi – az ilyen szépséget és tökéletességet nem lehet megragadni az elmével, csak a szívvel érthető el.

Vágyakozás a szeretetért

A szív természetesen keresi az Isteni Szeretetet. Az emberek szívében mély, folyamatos, fájdalmas vágy és üresség honol. Az emberek igyekeznek elérni mindenféle szép élményt, amit az élet kínálhat, legyen az érdekes munka, romantikus kapcsolat, családi vagy anyagi örömök. De a vágy nem tűnik el. A cél után eléred a célt, egyik nagy álom után már vágysz is tovább egy még nagyobbra, de idővel újra megjelenik az égető vágy. 

 

Margaret Paul, Ph.D. szépen leírta ezt a témát: „A legtöbb embernek, aki belül üresnek érzi magát, nincs ötlete  hogy mit tegyen . Úgy gondolják, hogy üresek, mert nincs kapcsolatuk, vagy rossz a kapcsolatuk, vagy nincs elég szexuális élményük,vagy elég pénzük, vagy elég nagy házuk, autójuk.Olyan emberekkel dolgoztam, akiknek megvan mindenük, és még mindig üresnek érzik magukat. Segítséget kérnek, mert szenvednek, és nem tudják, mit kell tenniük”.

A belső üresség nem a külső dolgok, anyagiak hiányából származik, és attól, mert éppen nincs egy szerető társ . Egyetlen dolog hiányából származik: a szeretetről való tudás hiányából. Ezt nevezhetjük Istennek, szellemnek vagy fénynek, vagy bármi másnak, amit akarsz. Az tény, hogy a szeretet univerzumában élünk / ezen állítást az ősi magyar bölcselet is megerősíti/, és ha nem tudod, hogyan kell megnyitni magadat ennek a szeretetnek, akkor üresnek érzed magad. Ha egyszer megtapasztalod ezt a fajta szeretetet akkor örömmel megosztod másokkal. Már nem kell görcsölni, hogy mások szeressenek. Már nem vagy üres és nem szorulsz rá külső anyagi javakra,  és nem leszel kapcsolatfüggő sem. 

Nagyon fontos  felismerni az emberi szív természetes vágyát, a spirituális útkeresés előnyeit-amire egyre növekszik az igény.

A ” Tudatos teremtés a gyakorlatban” című kurzusomban sok fontos válasz megvilágításra kerül. Ajánlom azoknak is, akik  megtapasztalták a belső ürességet, a fájdalmat, a sóvárgást, a félelmet és a boldogság után kielégíthetetlen vágyat. A kurzus a szemléletmód mellett nagy hangsúlyt helyez a szívenergia megnyitására, mert a gondolatainknak csak így van igazán nagy teremtő ereje.

Bővebb információ az alábbi linken az alábbi képre kattintva érhető el:

TÖLTSD LE A TUDATALATTI PROGRAMOZÁSA ÚTMUTATÓT

 

- A leggyorsabb út a vágyak megvalósításához

- A hagyományok és a kvantumfizika által igazolva

- Ne engedd át másoknak az életed irányítását

- Programozd a saját elmédet

Sikeresen letöltés!

TÖLTSD LE A TUDATOS TEREMTÉS ÚTMUTATÓT

 

A MODERN IDŐK TUDATOS TEREMTÉSE

- A régi módszerek már elavultak

- Több, mint a vonzás törvénye

- Gyorsan elsajátítható módszerek

Sikeresen letöltés!

Kérlek add meg,

hová küldhetem az ingyenes

útmutatót!

Sikeres letöltés! A PDF a megadott email címedre megy!

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

 

Kérlek add meg, hová küldhetem az ingyenes útmutatót!

You have Successfully Subscribed!

ÖNBIZALOMNÖVELŐ FORMULA

 

 Út az anyagi bőséghez

Sikeresen letöltés!

ÚTMUTATÓ

LETÖLTÉS

 

 

A mindfulnessről olvashatunk számos könyvet, de amíg ki nem próbáljuk, mit is jelent pontosan csinálni( gyakorolni a meditációt, addig nem fogjuk pontosan tudni mi is az )

 

Sikeresen letöltés!

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg a barátaiddal!

Shares