Barion Pixel

A munkám során, és a magánéletben is sok érdekes történettel ismerkedtem meg. Ebben az írásban a boldogságot és az anyagi helyzet egymással való kapcsolatát elemzem. Volt alkalmam megismerni néhány, jelentős vagyonnal rendelkező embert, és a barátaim között is vannak jómódúak. 

Egy alkalommal megismerkedtem egy dekoratív hölggyel, aki annak ellenére, hogy anyagi síkon mindene megvolt; bejárónő, egzotikus nyaralások, két diploma, mégis láthatóan kiegyensúlyozatlan volt, sokszor esett depresszióba. 

A beszélgetéseink során kiderült, hogy a szomorúságának az oka nem az anyagi körülmények, mégcsak nem is az, hogy nem volt barátja.

A problémáinak fő oka a sikerélmények hiánya, az önbecsülés hiánya, és a kényszeres gondolkodásban keresendő. 

Egyszer volt alkalmam beszélgetni egy cégtulajdonossal, aki elmondta, annak ellenére, hogy mindene megvan; cégek, anyagiak, birtokok, család, mégsem boldog. Véleménye szerint fontos a pénz, de önmagában mégsem elég. Szerinte a környékén élők között, akik jóval kevesebb anyagi javakat birtokolnak, vannak boldogabbak, mert kiegyensúlyozottabb értékrenszerrel, szemléletmóddal rendelkeznek.

Másik alkalommal egy barátommal való beszélgetés során derült ki, hogy a havi bevétele többszöröse az átlagkeresetnek, rengeteg szabadidővel rendelkezik, két szép gyermeke és felesége van, mégsem boldog. Annak ellenére, hogy tisztes anyagiakat birtokol, időnként felüti nála a fejét a féltékenység, az önbecsülés hiánya. Azt gondolja, hogy külső dolgok birtoklásával / még több pénz, sportautó, izmosabb külső/ nyer nagyobb önbizalmat, elégedettséget.

Egy közeli ismerősöm -több, mint 10 éve ismerem – a vállalkozások világában él. Tudatosan építi a vállalkozásait, és mindig is sikeres, kiegyensúlyozott üzletembernek ismertem, akinek helyén van a szíve is. Mostanára számos passzív jövedelem forrással rendelkezik, egyre profitábilisabb cégekkel, nemzetközi cégekkel, mégis mintha a kiegyensúlyozottsága már a múlté lenne. Egyre többet dolgozik, már a családjára is kevés ideje marad, az egész napi munka miatt. Paradox jelenség, hogy a biztos megélhetés, a passzív jövedelemforrás ellenére hajtja a “ mókuskereket”, mint az emberek többsége.

Saját tapasztalatom a kapcsolatok, az egészség, a fittség és a pénz világa területén, hogy az elégedetlenség időnként felüti a fejét. Szeretnénk még jobb kapcsolatokat, még jobb egészséget, több pénzt. Sokáig hajtottam a mókuskereket, mire sok szenvedés árán észrevettem, hogy ez hiábavaló erőfeszítés. Ha sikertelenek vagyunk rosszul érezzük magunkat, ha sikeresek, akkor az élmény nem tartós, újra vágy fog el bennünket, még nagyobb célok irányába, és ennek soha nincs vége. 

Amit végre elértünk a változás törvényének van alávetve. Talán elhagy a szeretett párunk, vagy becsődöl a cég, vagy végre van elég pénzünk, jó kapcsolataink, azonban hirtelen az egészségünk indul romlásnak. Az állandóan forgó kerék egyik küllője felfelé mozog, a másik pedig lefelé. A dualitás, a kettősség világának ez a törvényszerűsége.

Megvizsgálhatjuk, hogy mit mondanak a szakemberek, világhírű pszichológusok, professzorok.

Sigmund Freud, a világhírű pszichológus már száz évvel ezelőtt is tudta ezt. Egyik híres mondása pontosan erről szól:

„Azért szeretem a gazdag pácienseket, mert ők már pontosan tudják, hogy a boldogság nem pénz kérdése.”

Sigmund Freud

Néhány szemléletfejlesztő tréner szerint:  a gazdagság nem pénzből áll. Szerintük a gazdagság nem más, mint az önbizalmat adó képességeink, a barátaink társasága, a szeretteink közelsége, a hobbijaink okozta élmények, és így tovább.

A második tanulság pedig, hogy nem abba az irányba fókuszálunk, ami valóban megoldaná a bajainkat. Könnyű ugyanis azzal vakítani magunkat, hogy a pénz hiánya a legfőbb bajunk, hiszen pénz nélkül még egy csésze kávét sem tudunk inni. Így a pénz egyértelműen egy alapvető dolognak tűnik. Márpedig ha a pénz hiánya szerteágazó problémákat tud okozni, akkor a pénz bősége nyilvánvalóan megoldja ezeket.

Ezért aztán majd’ mindenki gazdag akar lenni.

Csakhogy aki gazdag akar lenni az nem lesz gazdag. Nem azért, mert túlságosan nagyon akarja, hanem azért, mert a gazdagság nem pénzből áll. A gondolkodásunk tesz boldoggá, a gondolkodásunk tesz minket gazdaggá.

-ha jól gondolkodunk a kapcsolatainkról,

-ha jól tudunk kommunikálni a többi emberrel,

-ha van képességünk arra, hogy megelőzzük a konfliktusokat

-ha tudjuk, milyen irányba akarjuk irányítani az életünket, és végül

-ha tudjuk, hogyan és honnan teremtsünk annyi pénzt, amennyire szükségünk van,

akkor igen jó eséllyel leszünk boldogok.

TÖLTSD LE A TUDATALATTI PROGRAMOZÁSA ÚTMUTATÓT

 

- A leggyorsabb út a vágyak megvalósításához

- A hagyományok és a kvantumfizika által igazolva

- Ne engedd át másoknak az életed irányítását

- Programozd a saját elmédet

Sikeresen letöltés!

TÖLTSD LE A TUDATOS TEREMTÉS ÚTMUTATÓT

 

A MODERN IDŐK TUDATOS TEREMTÉSE

- A régi módszerek már elavultak

- Több, mint a vonzás törvénye

- Gyorsan elsajátítható módszerek

Sikeresen letöltés!

Kérlek add meg,

hová küldhetem az ingyenes

útmutatót!

Sikeres letöltés! A PDF a megadott email címedre megy!

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

 

Kérlek add meg, hová küldhetem az ingyenes útmutatót!

You have Successfully Subscribed!

ÖNBIZALOMNÖVELŐ FORMULA

 

 Út az anyagi bőséghez

Sikeresen letöltés!

ÚTMUTATÓ

LETÖLTÉS

 

 

A mindfulnessről olvashatunk számos könyvet, de amíg ki nem próbáljuk, mit is jelent pontosan csinálni( gyakorolni a meditációt, addig nem fogjuk pontosan tudni mi is az )

 

Sikeresen letöltés!

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg a barátaiddal!

Shares