Barion Pixel

Az újévi elhatározások nyomon követése most nyeri el február elején az aktualitását. A legtöbb újévi fogadalom ekkorra válik a semmi martalékává.

Ami engem illet, a múltban szinte soha  nem sikerült elérni a beállított újévi elhatározásaimat.

Tény, hogy az USA News & World Report szerint az emberek túlnyomó többsége – 80 százaléka, pontosan nem tudja tartani az elhatározásait!

Számos oka van annak, hogy a hibaarány ilyen magas. Lehet, hogy indokolatlan célokat hoztunk létre – nagyszerű lenne, ha idén milliomos lennél, de ez valóban megvalósítható? Vagy talán az a probléma, mert nem világos a célunk, vagy túlterheltek vagyunk, vagy elbátortalanodunk, ha nem látunk előrehaladást.

Még nem kell a törölközőt be dobni. Íme néhány javaslat, amit az újévi – természetesen új lappal, új elhatározásokkal nemcsak újévkor indulhatunk-fogadalmak betartása érdekében tehető:

  1. Keress  valakit, akivel megtervezitek saját céljaitokat, ütemtervet is készítve

Folyamatosan tisztában lenni a célokkal és más segítségével-akiben bízol- nyomon követni a haladást kulcsfontosságú tényező. Egymás kölcsönös bátorításával a célok eredményesebben elérhetők.

  1. A legértékesebb eszközöd: az idő

Az egyik dolog, ami számomra kiemelkedett  az volt, hogy az 1. számú ok, amiért az emberek nem teljesítenek bizonyos célokat, az időterv hiányának és a tennivalók ütemezésének hiánya.

Személy szerint azt találtam, hogy a legfontosabb feladatok elvégzése reggel garantálja a legnagyobb eredményességet.  A legtöbbünk számára a délutáni időszak kevésbél eredményes.

  1. 3. Alkalmazd az új technológiákat, hogy segítsen az úton

„Van egy alkalmazás erre” még soha nem volt fontosabb

Sok alkalmazás emlékeztetőket és egyéni üzeneteket küld, hogy motivált legyél, és még egy naplót is tartalmaz, amely visszakövethető.

Miután beállítottad a célokat, felkeresheted az App Store-t vagy a Google Playet. A letöltött alkalmazások megkönnyíthetik a pályán való tartózkodást. Én is használok néhányat nagyon jó eredménnyel.

  1. Ismerd  meg a szokások működését

Charles Duhigg, a The Habit of The Habit szerzője az emberek szokásait kutatva kidolgozott egy keretrendszert, hogy elkezdje a saját szokásainak átformálását – egy kedvezőtlen szokás leküzdését  három részre osztotta: érzés, rutin és jutalom.

Tegyük fel például, hogy van egy rossz szokásod a cigarettázás:

Érzés/ Cue/: fáradt  és céltalan vagyok.

Rutin: Kimegyek elszívni egy cigarettát

Jutalom: a cigaretta elszívása után stimuláltnak érzem magam.

A viselkedés megváltoztatásának módja az lenne, hogy a stimulálót – ebben az esetben a cigarettát – helyettesítsd valami mással, mint egy kávéval vagy akár gyaloglással.

„Nyilvánvaló, hogy bizonyos szokások megváltoztatása nehezebb lehet. De ez a keretrendszer egy kiindulási pont, ”írja Duhigg. „Néha a változás sokáig tart. Néha ismételt kísérleteket és kudarcokat igényel. De ha egyszer megérted, hogyan működik a szokás – ha egyszer diagnosztizálod a cue-t vagyis azt az érzés, amely nem igazán kellemes, a rutint és a jutalmat, akkor hatalmad lesz a változásara.

  1. Kezeld az elvárásaid

Számos oka van annak, hogy a múltban nem sikerült elérnie az összes célod vagy  túlságosan is ragaszkodtál az általad létrehozott célokhoz.

Az élet soha nem egy ideális mederben folyik, időnként sok a gátló körülmény.

Ahelyett, hogy hagynánk, hogy ezek a hátrányok megakadályozzák a célok elérését, kezelnünk kell az elvárásainkat. Például előfordulhat, hogy nem tudsz naponta egy órát edzeni, amikor a vállalkozásod során egy új terméket vezetsz be, de valószínűleg van időd, hogy legalább 10 perces edzést végez az irodában minden nap. (Amellett, hogy megvalósítható lehetőség a gyakorlás folytatására, a kutatások azt mutatják, hogy a 10 perces edzések ténylegesen működnek.)

Említettem a cikkben közös munka erejét.

Velem tartasz, hogy a segítségemmel hatékonyabban megvalósítsd a céljaid?

Miért halogatnál tovább?

TÖLTSD LE A TUDATALATTI PROGRAMOZÁSA ÚTMUTATÓT

 

- A leggyorsabb út a vágyak megvalósításához

- A hagyományok és a kvantumfizika által igazolva

- Ne engedd át másoknak az életed irányítását

- Programozd a saját elmédet

Sikeresen letöltés!

TÖLTSD LE A TUDATOS TEREMTÉS ÚTMUTATÓT

 

A MODERN IDŐK TUDATOS TEREMTÉSE

- A régi módszerek már elavultak

- Több, mint a vonzás törvénye

- Gyorsan elsajátítható módszerek

Sikeresen letöltés!

Kérlek add meg,

hová küldhetem az ingyenes

útmutatót!

Sikeres letöltés! A PDF a megadott email címedre megy!

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

MÉREGTELENÍTS 1 NAP ALATT-LETÖLTÉS

 

Kérlek add meg, hová küldhetem az ingyenes útmutatót!

You have Successfully Subscribed!

ÖNBIZALOMNÖVELŐ FORMULA

 

 Út az anyagi bőséghez

Sikeresen letöltés!

ÚTMUTATÓ

LETÖLTÉS

 

 

A mindfulnessről olvashatunk számos könyvet, de amíg ki nem próbáljuk, mit is jelent pontosan csinálni( gyakorolni a meditációt, addig nem fogjuk pontosan tudni mi is az )

 

Sikeresen letöltés!

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg a barátaiddal!

Shares